Sport
LINO ČERVAR O NOVIM LICIMA U REPREZENTACIJI

Priželjkujem pravi hrvatski derbi
Objavljeno 10. travnja, 2019.
Na svakom okupljanju pojavi se u reprezentaciji i neko novo lice. Ovaj put prvi put u reprezentativnom okružju je NEXE-ov srednji vanjski Ante Gadža, a priliku će čekati "zagrebaš" Josip Vekić. Reprezentativna okupljanje hrvatski izbornik Lino Červar koristi i za dodatnu selekciju igrača.

- Ima sigurno i toga. Manje je okupljanja, vrlo malo vremena za pripremu. Zato svaka utakmica i svaki trening nam mogu biti jedna od prilika prije svega da se bolje uigramo. Naravno, i da vidimo još neke nove igrače. Evo, sada je s nama i Gadža. Volimo privući nove igrače, sigurno neki od njih dobit će i priliku s obzirom na to da se igraju dvije utakmice. Ovo su sigurno dobre prilike da vidimo što mladi igrač može.

U Osijeku su trenutno po četiri igrača PPD-a Zagreb i NEXE-a. Dojam je, kod jednih i drugih ove je sezone nedostajalo nešto pa da se sezone ocijene više negoli uspješnima.

- Zagreb je igrao u jačem rangu. U odnosu prema prošloj godini krenuli su bez 11 igrača i stoga su svi ovi rezultati nekako očekivani, da će biti uspona i padova tijekom sezone. Što se tiče NEXE-a, odlično su krenuli u EHF Kup. Očekivalo se ulazak u četvrtfinale, ispalo je slabije negoli prošle godine. To je dokaz da je jako teško, bez obzira na to što puno radiš, mučiš se, iz godine u godinu ulažeš i još ti to ništa ne može jamčiti. Investicija nije garancija uspjeha. I jednima i drugima preostalo je još domaće prvenstvo. Ja bih volio da to bude pravi derbi Zagreba i NEXE-a. Da imamo pravi neizvjesni hrvatski derbi. Nažalost, na Final fouru SEHA lige to se još nije vidjelo. Ali bilo bi lijepo da bar hrvatsko prvenstvo postane zanimljivije. To je ono što osobno priželjkujem. Imamo te dvije kvalitetne ekipe koje odskaču i bar neka one budu otprilike slične kvalitete i njihovi susreti zanimljivi.

Za ovu akciju Lino Červar ima i novog prvog asistenta, Osječanina Silvija Ivandiju.

- To je moj bivši igrač, moj pomoćni trener iz vremena Zagreba, već smo surađivali. Ma, što da pričam o njemu, Ivandiju svi znaju. Odličan trener i odličan suradnik - zaključio je Lino Červar.

Krešimir Lacković
Možda ste propustili...

BIJELO-PLAVI SE SPREMAJU ZA TREĆE UZASTOPNO GOSTOVANJE

Zekić još uvijek vrti opcije za Poljud

SUPERSPORT PRVA NOGOMETNA LIGA - 26. KOLO

BSK nije mogao pomoći sebi, ni susjedu iz Gradskog vrta

Najčitanije iz rubrike