Regija
STRATEGIJA RAZVOJA

U provedbi četiri od 10 projekata
Objavljeno 10. travnja, 2019.
VUKOVAR

Strategija razvoja Vukovarsko-srijemske županije za razdoblje do 2020. godine sadrži deset velikih strateških projekata vrijednih gotovo dvije milijarde kuna. Prema riječima Zrinke Čobanković, pročelnice Upravnog odjela za gospodarstvo i regionalni razvoj, u ovom su trenutku četiri projekta u provedbi.

- Za dva je nositelj Vukovarsko-srijemska županija, a to su Agrotehnološki centar i Drvno-tehnološki centar, za koja su osigurana sredstva u okviru razvojnoga sporazuma i vjerujem kako ćemo do 2021. godine imati gotove objekte s opremom te ih staviti u funkciju. Također su u provedbi i dva sustava navodnjavanja, vrijedna oko 73 milijuna kuna, i još se dva sustava navodnjavanja trebaju pripremiti - rekla je Čobanković, dodavši kako je u implementaciji i projekt Vrata spačvanskog bazena, kojemu je nositelj Grad Otok.

Na upit realiziraju li se projekti predviđenom dinamikom, odgovorila je potvrdno, pojašnjavajući kako su ograničeni ugovorima o nepovratnim sredstvima, pa dinamiku aktivnosti moraju pratiti.

- Kada je riječ o ostalim projektima, radi se na izradi dokumentacije, s tim da ćemo neke prijaviti na natječaj u okviru Razvojnog sporazuma za izradu tehničke dokumentacije. Još uvijek nismo definirali točno koje ćemo prijaviti na natječaj, to je u fazi dogovora sa županom Božom Galićem, Razvojnom agencijom Vukovarsko-srijemske županije te načelnicima i gradonačelnicima, navela je pročelnica i potvrdila kako se projekt, vezan uz Luku Vukovar, čija je predviđena vrijednost oko 180 milijuna kuna, još uvijek nije pokrenuo s mrtve točke, a dokumentaciju je nužno raditi ispočetka. Navela je kako je nositelj tog projekta Grad Vukovar.

Treba istaknuti kako je krajem prošle godine usvojen program poticaja poduzetništva za Županiju, za razdoblje od 2019. do 2022. Pet javnih poziva raspisano je 5. travnja, s tim da je poduzetnicima ove godine na raspolaganju ukupno 900 tisuća kuna. D. Korpoš
Možda ste propustili...

“LJEŠNJOMEDSKA RAPSODIJA MOGA KRAJA” - RADIONICA U SLATINI

Gastrosuvenir od meda, lješnjaka i čokolade

FOTOGRAFIJE PRIMAJU DO 12. SVIBNJA

Bioraznolikost - fotonatječaj

Najčitanije iz rubrike