Regija
U VILJEVU ODRŽANA ŽUPANIJSKA SMOTRA KAZALIŠNIH AMATERA

Na državni festival će viljevački Drski s predstavom Happy end?!
Objavljeno 10. travnja, 2019.
VILJEVO

Predstava "Happy end?!" Kazališno-dramske udruge "Drski‘‘ iz Viljeva prema odluci selektora u ime Hrvatskog sabora kulture, glumca Kazališta Virovitica Draška Zidara, proglašena je za najbolju predstavu smotre kazališnih amatera Osječko-baranjske županije.

Autor teksta je Danko Ronta koji je ujedno i režiser predstave. Smotra je održana u Društvenom domu u Viljevu u organizaciji Kazališno-dramske udruge ‘‘Drski‘‘ i uz potporu Općine Viljevo. Pobjednička predstava predstavljat će Osječko-baranjsku županiju na ovogodišnjem, 59. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera koji će biti održavan u Vodicama od 17. do 19. svibnja te od 24. do 26. svibnja.

- Obećajemo, opravdat ćemo povjerenje i na državnom festivalu i ponosno predstavljati našu županiju. Naše malo kazalište korača velikim koracima naprijed i ponovno postiže sjajne rezultate. Kad "male" stvari radite s velikom ljubavlju, rezultati ne izostaju – poručuje Danko Ronta, voditelj Kazališno-dramske udruge ‘‘Drski‘‘. Ističe da je ovo treće sudjelovanje u protekle četiri godine.

Uz pobjedničku, viljevački ‘‘Drski‘‘ su izveli i predstavu ‘‘Al’ je nekad bilo bolje‘‘ u suradnji s dječjom sekcijom KUD-a ‘‘Đeram‘‘ iz Viljeva. Pred publikom i kolegama glumcima iz Viljeva, na smotri je nastupila samo još jedna kazališna skupina - Amatersko kazalište iz Belišća koje se predstavilo predstavama ‘‘Prva verzija Pepeljuge‘‘ autorica Ljiljane Silađi i Snježane Šulentić i ‘‘Ljubav na prvi pogled‘‘ u režiji Fadila Hadžića.

iljevačko kazalište je do sada imalo i brojna gostovanja u Osijeku, Slavonskom Brodu, Belišću, Valpovu, Donjem Miholjcu, Bošnjacima, Gunji, Belom Manastiru, Josipovcu, Somboru... Do sada su izveli ukupno 16 predstava. Autor svih predstava je voditelj kazališta Danko Ronta.
Snježana Fridl
Dva puta se plasirali na državni festival
Festival hrvatskih kazališnih amatera godišnja je smotra najboljih amaterskih kazališta i kazališnih skupina. Inače, Kazalište Viljevo djeluje već više od 8 godina, prvo kao Dramska sekcija KUD-a ‘’Đeram’’ Viljevo, a od prije dvije godine kao samostalna Kazališno-dramska udruga ‘’Drski’’ Viljevo. Godine 2016. kazališni amateri iz Viljeva plasirali su se na državni festival u Pazinu s predstavom “Svakom jednom u životu krene”, a 2017. s predstavom “Cigan”. Kao autor predstave “Cigan”, Danko Ronta osvojio je Nagradu za najbolji novi dramski tekst.
Možda ste propustili...

U BELOMANASTIRSKOJ OŠ DR. FRANJE TUĐMANA ODRŽAN PROLJETNI SAJAM

Novac prikupljan u humanitarne svrhe

MEĐUNARODNO NATJECANJE

JVP Sl. Broda uspješan u Češkoj

Najčitanije iz rubrike