Regija
RADIONICE GRAS-A

Što s poduzećem nakon umirovljenja
Objavljeno 4. travnja, 2019.
SLATINA - U okviru projekta "GRAS za vas" Gradska razvojna agencija Slatine najavila je predavanje-radionicu pod nazivom "Transfer poslovanja", koju će organizirati 16. travnja od 10.00 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici, uz napomenu da je ona besplatna za sve polaznike.


S obzirom na aktualnu situaciju odlaska velikog broja mladih iz Hrvatske, povećava se i broj poduzetnika u poodmakloj životnoj dobi, što nameće još jednu u nizu društvenih dvojbi. Naime, odluka o budućnosti poduzeća nakon odlaska u mirovinu i povlačenja iz biznisa aktualna je za svakog trećeg poduzetnika u Hrvatskoj. Gotovo trećina poduzetnika u Hrvatskoj u šestom je desetljeću života i godinama kada je potrebno upitati se što napraviti s poduzećem nakon povlačenja u mirovinu – prepustiti ga djeci, prodati ili pronaći neku treću opciju.


Ravnateljica GRAS-a Teodora Fišer naglašava da je svrha radionice potaknuti vlasnike na pravovremenu pripremu za prijenos poslovanja kako bi se izbjeglo donošenje odluka o budućnosti poduzeća pod pritiskom iznenadnih i nepredvidivih okolnosti, te kako bi se odabralo najbolje rješenje.


– Cilj radionice je pružiti sudionicima informacije, savjete i primjere dobre prakse važne za uspješno provođenje prijenosa upravljanja i vlasništva u malim i srednjim poduzećima. Radionica je namijenjena vlasnicima malih i srednjih poduzeća bez obzira na to planiraju li prenijeti poduzeće na obiteljske nasljednike, prodaju ili neko drugo rješenje, članovima obitelji, ključnim zaposlenicima, te predstavnicima institucija koje pružaju savjetodavnu podršku poduzetnicima. Radionicu će u Slatini održati dr. sc. Mirela Alpeza, izvanredna profesorica na Ekonomskom fakultetu u Osijeku i nositeljica kolegija Obiteljsko poduzetništvo i Transfer poslovanja u malim i srednjim poduzećima.
Novu edukaciju GRAS organizira i za nezaposlene osobe u okviru projekta "Zaposli se i ti!". Riječ je o edukaciji za ograničeni broj šivača gornjišta obuće, nakon koje polaznici stječu pravo na upis kvalifikacije u radnu knjižicu. Edukacija će se obavljati tijekom travnja i svibnja u Slatini, a osobama koje budu dolazile iz okolnih naselja GRAS će nadoknaditi putne troškove. P. Žarković.
U travnju i svibnju održat će se i edukacije za ograničeni broj šivača gornjišta obuće
Možda ste propustili...

PRIGODOM OBILJEŽAVANJA DANA OPĆINE BIZOVAC

U OŠ radionica “Igranje poezije”

Najčitanije iz rubrike