Autoglas
BERLINGO BUSINESS

Citroënova idealna kombinacija putničkog i lakoteretnog vozila
Objavljeno 2. travnja, 2019.
Novi Citroën Berlingo Business sada se može kupiti uz čak 100 % odbitka PDV-a

Citroën je obogatio svoju ponudu s putničkim automobilom prilagođenim poslovnim korisnicima i na hrvatsko tržište je krajem ožujka lansirao novi Citroën Berlingo Business, uz 100 % odbitka PDV-a. Ovaj jedinstveni model namijenjen je prijevozu putnika, ali i prijevozu tereta uz nosivost do 855 kilograma.

Citroën Berlingo Business preuzima dinamičan stil osobnog vozila, njegove vozne karakteristike i adute u pogledu udobnosti i sigurnosti, te prednosti lakog gospodarskog vozila poput nosivosti i velikog tovarnog prostora. U ponudi je s pet sjedala koja su smještena u dva reda, identično kao u putničkom Berlingu. Ono što ga razlikuje od putničkog Berlinga je pregradna stijena i rešetka iza drugog reda sjedala. Glavna pogodnost njegove nabave je činjenica da se registrira kao lako gospodarsko vozilo s mogućnoću 100 % odbitka PDV-a. U ponudi je isključivo s XL duljinom, te dvije razine opremljenosti Live i Feel.

Novi Citroën Berlingo Business u bogatoj serijskoj opremi ima šest zračnih jastuka, ABS + REF + AFU, cofee break alert, prepoznavanje prometnih znakova za ograničenje brzine, sustav za pomoć pri zadržavanju vozila unutar voznog traka, Aktive Safety Break, regulator/limitator brzine, pomoć pri kretanju na kosini, lijeva i desna bočna klizna vrata sa staklom, ručni klima-uređaj, autoradio RD6 sa 6 zvučnika + BlueTooth.

Novi Citroën Berlingo Business u ponudi je s benzinskim motorom PureTech 110 S&S BVM6 koji razvija 81 kW (110 KS) i početnom cijenom od 118.800 kn bez PDV-a. Od dizelskih motora u ponudi je s BlueHDi 100 i BlueHDi 130 S&S motorima. U ponudi je također posljednja generacija EAT8 mjenjača uz dizelski motor BlueHDi 130 S&S. Početna cijena s dizelskim motorom BlueHDi 100 je 122.800 kuna bez PDV-a. Treba reći i da su svi navedeni motori norme Euro 6.2. Korisna nosivost je 855 kilograma, a obujam prostora za teret iznosi do 1900 litara.

Nakon provozanih kilometara možemo sa sigurnošću reći kako će Citroën Berlingo Business naći put do nemalog broja kupaca, većinom manjih poduzetnika koji žele kombinaciju osobnog i teretnog vozila.

Milan Bugarić
Široka ponuda boja karoserije
Citroën Berlingo Business ima široku ponudu boja karoserije: Sable, Aqua Green, Siva Artense, Siva Platinium, Crna Onyx, Deep Blue, Crvena Ardent i Bijela Banquise. Personalizacija se može naglasiti paketom opreme Boja uz detalje u bijeloj ili narančastoj boji koji se nalaze oko svjetla za maglu i na bočnim letvicama. Tu je i prozračan dizajn ploče s instrumentima.