Sport
DRUGA MOMČAD OSIJEKA SLAVILA S NOVIM ČOVJEKOM NA KLUPI

Raspucani u trenerskom debiju
Ronalda Grnje, dva pogotka
Josipa Špoljarića
Objavljeno 31. ožujka, 2019.
Uspješan je bio debi Ronalda Grnje na klupi Osijeka II. Grnja je dužnost trenera preuzeo samo nekoliko sati prije utakmice nakon što je Dino Skender, koji je dosad vodio bijelo-plave u drugoligaškoj konkurenciji, imenovan trenerom prve momčadi Osijeka. Vjerojatno ni sam Grnja nije očekivao da će ga dočekati tako raspoložena i raspucana momčad. Osijek II se, naime, u prvim proljetnim kolima prilično mučio s realizacijom, ali protiv Dugopolja smo vidjeli jednu sasvim drugu, puno bolju i efikasniju, sliku. Možda to i nije iznenađenje jer je opet u momčadi prvi strijelac Josip Špoljarić, koji je opet bio vrlo raspoložen i s dva pogotka trasirao put prema pobjedi. No, nije on jedini bio raspoložen tog sunčanog subotnjeg poslijepodneva u Gradskom vrtu. Odličnu utakmicu odigrao je Toni Kolega, koji je upisao dvije asistencije, a vrlo agilan i rastrčan bio je i Dago. Naravno, pomogli su svi jer kada se pobijedi s 4:0, a pri tome suparniku dopustiš samo jednu pravu priliku, jasno je kako su svi igrači bili na visini zadatka. Za Osječane je dobro počelo od samog starta. Već u 13. minuti su došli u vodstvo, što ih je poslije posve opustilo. Todoroski je ubacio iz slobodnog udarca slijeva, a pred vratima gostiju najbolje je skočio Stjepan Radeljić i vrlo spretno glavom pogodio sam lijevi kut - 1:0. Nisu se bijelo-plavi zadovoljili tim ranim pogotkom, nego su odlučno krenuli i po drugi. I ubrzo im je pošlo za nogom udvostručiti svoju prednost. U 22. minuti Špoljarić je započeo i završio tu akciju. Prvo je proigrao Kolegu, koji je ubacio s desne strane, a Špoljarić je bio na pravom mjestu i glavom sa sedam-osam metara u padu neobranjivo pogodio desni kut - 2:0. Do poluvremena Osječani su kontrolirali utakmicu, a vidjeli smo još nekoliko lijepih poteza Kolege i Dage prije svih. Gosti su bili neopasni, a jedinu priliku za povratak u susret imali su 46. minuti kada je Jelavić bio u izglednoj poziciji, ali je odlično reagirao Kukić na vratima Osijeka II i spriječio smanjenje vodstva. Nakon toga susret je opet bio jedmosmjerna ulica. Osijek II je zagospodario terenom, a ubrzo je to i materijalizirao trećim pogotkom. Dogodilo se to u 60. minuti, kada je ista osovina Špoljarić - Kolega opet bila na sceni. I uloge su bile iste, Kolega je probio desnu stranu obrane gostiju i povratnom loptom pronašao Špoljarića, koji je prevario svoje čuvare i točnim udarcem s desetak metara neobranjivo pogodio lijevi kut - 3:0. Samo nekoliko minuta poslije mogao je on doći i do hat-tricka, kada je presjekao dodavanje Primorca, došao sam pred Čubića, ali je vratar gostiju ovaj put obranio Špoljarićev udarac.

Točku na i uvjerljive pobjede Osječana stavio je Durdov u 80. minuti, nakon što je Kolega iz slobodnog udarca s 25 metara pogodio vratnicu, a odbijanac je Durdov spremio u mrežu za svoj drugoligaški prvijenac.
D.Keler
OSIJEK II       4 (2)

DUGOPOLJE       0

OSIJEK – Stadion u Gradskom vrtu. Gledatelja: 200. Sudac: Tino Krečak (Velika Gorica) – 6,5. Strijelci: 1:0 Radeljić (13), 2:0 Špoljarić (22), 3:0 Špoljarić (60), 4:0 Durdov (80). Žuti kartoni: M’Pinda (Osijek II), Primorac (Dugopolje). Crvenih kartona nije bilo.



OSIJEK II: Kukić 6,5, Radeljić 7, Čosić 6,5, Gačić 6,5, Todoroski 6,5 (od 61. Hudećek 6), M’Pinda 6,5, Žaper 6,5, Caimacov – (od 27. Almeida 6), Dago 7, Kolega 7,5, Špoljarić 7,5.



DUGOPOLJE: Ćubić 5,5, Jurić 5, Čerina 5, Primorac 5, Matas 5,5, Rakić 5,5 (od 66. Radošević 5), Rodić 5,5, Grubišić 5 (od 85. Franić -), Maglica 5,5, Balić 5, Jelavić 5 (od 56. Nakić 5).



IGRAČ UTAKMICE: JOSIP ŠPOLJARIĆ (OSIJEK)
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike