Novosti
DOMAĆI PROIZVOD

Spar i Interspar nude isključivo jaja hrvatskog podrijetla
Objavljeno 29. ožujka, 2019.
SPAR Hrvatska u svome bogatom asortimanu kupcima nudi isključivo jaja hrvatskog podrijetla, priopćeno je iz te tvrtke. Tako su u Spar i Interspar trgovinama dostupna jaja iz sjeverne i istočne Hrvatske, primjerice poput proizvođača Luneta, Perfa, Marijančanka i Petričević, a u širokoj ponudi nalaze se i jaja iz Dalmacije proizvođača Vrana te jaja s područja Istre i Kvarnera koja proizvodi tvrtka Agrokoka Pula.


"SPAR Hrvatska surađuje s najvećim hrvatskim proizvođačima jaja koji ih na police Spara i Interspara plasiraju pod vlastitim brendom, a dodatno ih podržava i time što njihova jaja uključuje u Spar robne marke. Uz velike, ovisno o svojim proizvodnim kapacitetima, i mali proizvođači jaja plasiraju svoje proizvode u Spar i Interspar trgovinama, posebice u regiji iz koje dolaze", navodi se u objavi. Pojašnjava se i kako kupci, ovisno o svojim potrebama, u Sparu i Intersparu mogu pronaći jaja u klasičnim pakiranjima od šest ili deset komada, ali i u velikim pakiranjima od 30 komada. "U bogatom asortimanu nalaze se i Vital jaja bogata OMEGA 3 masnim kiselinama," naglašava SPAR Hrvatska.


"Jaja su vrlo osjetljiva namirnica, pa je jako važno da kupci znaju detalje o njihovoj kvaliteti. Razlika se očituje kroz način hranjenja i kretanja nesilica, što je na jajetu jasno označeno kategorijama 0, 1, 2 i 3. Kategorija 0 označava bio, ili organska jaja, 1 jaja iz slobodnog uzgoja, 2 jaja iz podnog (stajskog) uzgoja, 3 jaja iz kaveznog uzgoja. Uz to, na svakom jajetu mora postojati i žig koji označava način držanja nesilica, zemlju podrijetla i broj proizvođača i objekta", navodi SPAR informacije bitne potrošačima. Ukupna potrošnja u Hrvatskoj iznosi 700 milijuna jaja, odnosno 180 jaja po osobi godišnje. Iako se radi naizgled o dosta velikoj potrošnji, ona je još uvijek ispod europskog prosjeka koji iznosi 220 jaja po osobi godišnje.
"Jaja iz domaćeg uzgoja samo su dio velike ponude najkvalitetnijih domaćih proizvoda koji su dostupni u Spar i Interspar trgovinama. Kampanjom ‘Da, domaće je!‘, SPAR Hrvatska stavlja naglasak na važnost poticanja kupnje hrvatskih proizvoda, čime potvrđuje svoju posvećenost hrvatskoj kvaliteti. S ukupno 35 milijuna prodanih jaja godišnje, hrvatski proizvođači jaja imaju priliku rasti zajedno sa Sparom", stoji u objavio Spara Hrvatska. R.I.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OLUJA 2020: JASMIN HADŽIĆ NA ISTOM MJESTU 25 GODINA POSLIJE

Kada smo razvili trobojnicu, imao sam osjećaj da vidim cijelu Hrvatsku

2

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE

Petero novooboljelih od koronavirusa

3

OLUJA 2020: ZDENKO MAZUR ZAPOVJEDNIK TOPNIČKE BITNICE

Sve su akcije bile jednako važne jer su sve bile priprema za Oluju