Regija
OTVORENJE ZA DAN GRADA

Za vinkovačku istočnu obilaznicu 120 milijuna kuna
Objavljeno 27. ožujka, 2019.
VINKOVCI - Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić u pratnji svojih suradnika obišao je trasu buduće istočne gradske obilaznice, u čiju gradnju država ulaže 120 milijuna kuna, a radovi bi trebali biti gotovi za Dan grada Vinkovaca.


- Mi se nadamo da ćemo se za Dan grada provozati obilaznicom. Oko dvije trećine radova je odrađeno, ostala je finalna faza. Vidimo da su i objekti koji su bili najzahtjevniji dobili svoje obrise. Samo kilometar nema asfalta, znači većina je napravljena. Drago mi je da radovi idu zacrtanim smjerom, tražili smo određene izmjene da se križanja naprave kao rotori, da ne budu semafori. Svaki novi put u konačnici otvara novu gospodarsku priču, no najvažnije je zbog sigurnosti ljudi i djece da se kamionski promet makne iz grada - rekao je Bosančić.


Prema riječima Ivana Oroza, tehničkog direktora Osijek Koteksa (izvođača radova), napravljeno je oko 70 posto radova i sada se ulazi u završnu fazu.


- Bilo je potrebno napraviti nadvožnjak preko željezničke pruge M105 i nadvožnjak preko kraka 5 čvora "Vinkovci - istok", nadvožnjak preko željezničke pruge R105 Vinkovci - Drenovci i industrijskog kolosijeka za Silos. Problem je bio što smo većinu transporta morali raditi kroz grad, što je dodatno opteretilo promet u Vinkovcima - rekao je Oroz.
Istočna vinkovačka obilaznica dio je konačnog rješenja brzih cesta Osijek - Nuštar - Vukovar i Vinkovci - Županja. M.K.
Možda ste propustili...

DRŽAVNA GEODETSKA UPRAVA PROVODI KATASTARSKU IZMJERU ZA DIO K. O. SEMELJCI

Utvrđuju se međe i ispravlja vlasništvo

KAMEROM SNIMATELJA ŽELJKA FELBARA

Veliko jezero, Europska Amazona, Velika rijeka

Najčitanije iz rubrike