Dome slatki dome
DIZAJN

Zanimljiv, otkačen, lako sklopiv namještaj
Objavljeno 28. ožujka, 2019.
Modularan i fleksibilan - osnovne karakteristike koje ga čine tako atraktivnim na tržištu

Konačan vizualni dojam i stilski ugođaj koji će prenositi u prostor ovisi o dizajnu namještaja od poliuretanske pjene te o odabiru vrste, boje, teksture i uzorka tkanine. Namještaj se također može tapecirati u eko ili prirodnim kožama. Kada se tapecira tkaninama, to se najčešće izvodi na način da se iste skidaju s mogućnošću pranja u perilici. Na taj način zagarantirano je jednostavno održavanje te osjećaj čistoće i ugode u prostoru.

Bolja iskorištenost
Pri uređenju svih, posebice manjih stanova, preporučljivo je koristiti višenamjenski, odnosno sklopivi namještaj koji će omogućiti bolju iskorištenost i funkcionalnost prostora. Namještaj od PU pjene pripada kategoriji modularnog namještaja. Rezultat je kvalitetan, ekološki i zdravstveno prihvatljiv proizvod, svojstvima prilagođen potrebama modernog čovjeka.

Poliuretanska pjena je lagana, prozračna, fleksibilna i higijenska. To je materijal koji se može naručiti u više debljina i tvrdoća, pogodan je za osobe sklone alergijama, zdrav je za kralježnicu te dugo zadržava prvobitni oblik. Mobilnost i velike mogućnosti kombiniranja danas su visoko na cijeni, pa je time i namještaj od poliuretanske pjene tj. spužve, idealan za opremanje modernih domova. Najčešće se od poliuretanske pjene izrađuju taburei, trosjedi, fotelje i kreveti koji prema potrebi mijenjanju oblik. Tako se trosjed ili fotelja lako pretvaraju u krevet, a svojom skulpturalnošću i mogućnošću transformacije predstavljaju svojevrsnu dekoraciju prostora.

Nema oštrih rubova
Djeca vole poliuretanski namještaj, jer nema oštrih rubova i pogodan je za dječju igru. Može se razvlačiti i prilagođavati prema dječjim zahtjevima. U određenim prilikama poslužit će kao stol ili stolica, a prema potrebi djeca mogu spavati na njemu. Od PU pjene mogu se izrađivati i specifični elementi namještaja koji zgodno dekoriraju dječju sobu, a aktivno se koriste za igru. To su, primjerice, klackalice koje se ujedno koriste za sjedenje te različite druge forme namještaja, koje će djeca iskoristiti u svojim maštovitim igrama. Namještaj od PU pjene namijenjen dječjim sobama najbolje je tapecirati tkaninama koje se mogu jednostavno skidati i prati.
Izabela Galović Ninić, dipl.ing.arh.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike