Sport
JAKOV VRANKOVIĆ

Ključ je bio što smo zaustavili Šipića i Tomića
Objavljeno 25. ožujka, 2019.
Nije ga bilo u onoj prvoj utakmici u Györu, u kojoj je NEXE svladao Grundfos Tatabanyu. Hrvatski reprezentativac Jakov Vranković zato je zaigrao za svoju, mađarsku momčad u uzvratu u Našicama. Na za njega neprirodnoj poziciji desnog krila. Njegovo mjesto desnog vanjskog odlično je pokrio Rumunj Demis Cosmin Grigoras, koji je postigao šest pogodaka i bio nezaustavljiv za ne pretjerano čvrstu našičku obranu.


- Znate dobro da sam nakon Svjetskog prvenstva imao problema s ozljedama. Između ostaloga, nisam igrao onu prvu utakmicu. Treba mi još vremena da se vratim u formu, a momčadi trebam u obrani i zato sam počinjao na desnom krilu.


U Našicama ste došli do vrijedne pobjede. Igrate odlično, jedini kiks ove sezone zapravo ste napravili u prvom susretu s NEXE-om, u Györu.


- Po meni, to je bila vrlo slična utakmica ovoj u Našicama. Samo što je NEXE tada to uspio preokrenuti. Uspjeli smo u međuvremenu taj poraz ispraviti, prije svega u utakmicama protiv Hannovera, a sada i ovom pobjedom u Našicama, odakle nije lako odnositi bodove. Ovo je za nas bila utakmica sezone. Vjerovali smo da možemo izvući pobjedu i mislim da je ona zaslužena. NEXE nije odustajao i kada smo imali veliku prednost i na tome mu treba čestitati. Čak su se i približili, ali su "falili" neke zicere i to je bilo presudno. Sada idemo protiv Eurofarma osigurati prvo mjesto.


Veliku borbu u obrani vodio je s reprezentativnim kolegom Marinom Šipićem.


- Znali smo da su Šipić i Tomić ključni igrači i da prakticiraju sedam na šest. Mislim da je to bilo ključ, kako smo odigrali obranu na Šipiću i Tomiću i kako smo ih zaustavili. Odlična je bila komunikacija između "dvojke" i "trice" i to se vidjelo na igri u našoj obrani.


Pobijedili ste na terenu, ali i na tribinama. Navijači vas sjajno bodre?


- Mađarska puno ulaže u sport. Ovaj naš klub, kada dobije novu dvoranu, bit će još ozbiljniji i kvalitetniji u svakom pogledu. U Našicama je atmosfera bila stvarno lijepa. Prvi put sam valjda ovdje igrao još kad sam bio u Splitu, a to nije bila atmosfera ni blizu kao sada. Drago mi je da se hrvatski klupski rukomet diže, da imamo dobre klubove, da ljudi u Našicama vole rukomet i ja im iskreno želim prolazak u četvrtfinale. Ništa još nije gotovo, vrijedi se boriti protiv Hannovera.


Vrlo brzo će i reprezentativno okupljanje i susreti sa Srbijom.
- Vrlo brzo. Još dvije-tri utakmice u ligi i EHF kupu i onda slijedi reprezentacija. Veselim se tome, ali još uvijek mi je fokus na klupskim utakmicama. K.Lacković
Najčitanije iz rubrike