Sport
ZAVRŠEN EPSO 2019.

Najbolji hitci sačuvani za finalni vikend
Objavljeno 25. ožujka, 2019.
Četiri od deset finala pripala su reprezentativcima Rusije, a tri naslova prvaka Europe osvojio je Vladimir Maslennikov

Bilo je to sjajnih sedam natjecateljskih dana na Europskom prvenstvu u gađanju zračnim oružjem, koje je jučer završeno u gradu na Dravi. Vikend je u Gradskom vrtu bio isključivo u znaku seniorskih finala, čak njih deset bilo je na bogatom programu u Maloj dvorani.


To je inače novina, prvi put isprobana formula baš u Osijeku, jer su u pravilu na prijašnjim prvenstvima finalna gađanja bila na programu sat-dva istog dana nakon odrađenih kvalifikacija. Ako je suditi po prvim dojmovima, eksperiment je bio uspješan, stoga bimo i u budućnosti trebali gledati identičan program na eurosmotrama.


Prvi finalni dan ponudio je borbe za pojedinačna odličja, kao i ona u mix timovima. Jučer je sve bilo znaku ekipnih okršaja, a ukupno su završnicu najbolje odradili strijelci iz Rusije. Od mogućih deset uzeli su četiri europske titule, a briljantan je bio Vladimir Maslennikov, koji je potvrdio da je prva puška Starog kontinenta. U Osijeku je treći put zaredom bio najbolji u pojedinačnoj konkurenciji, a sve je začinio zlatnim hitcima u ekipnom dijelu, kao i onom u mix timovima. Isto mu je za rukom pošlo i prije godinu dana u Györu.


- Sjajno je Prvenstvo zaključiti trima zlatnim odličjima. Priželjkivao sam obraniti koji naslov, uspio sam sva tri. Naravno, najveća se borba vodila u pojedinačnom dijelu, gdje je konkurencija bila iznimna i zanimljiva do posljednjeg hitca - zadovoljno je zborio Maslennikov, koji iz Osijeka nosi hrpu zlata, ali, vjerujemo, i odlične dojmove. Kao i svi ostali sudionici, jer domaćin je još jednom opravdao povjerenje ESC-a i organizirao odlično prvenstvo.


REZULTATI - ZRAČNA PUŠKA - SENIORI: 1. Vladimir Maslennikov (Rus) 249.3, 2. Brian Baudouin (Fra) 247.1, 3. Evgeny Panchenko (Rus) 22.6.5; ekipno - za 3. mjesto: Mađarska (Peni, Sidi, Somogyi) - Bjelorusija 16:8, finale: Rusija (Maslennikov, Panchenko, Dryagin) - Srbija (Kovačević, Stefanović, Šebić) 17:5; SENIORKE: 1. Laura Georgeta Coman (Rum) 249.1 (10.3+10.4), 2. Nina Christen (Švi) 249.1 (10.3+10.3), 3. Franziska Peer (Aus) 228.3; ekipno; za 3. mjesto: Rumunjska (Coman, Sidi, Molnar) - Austrija 17:5, finale: Rusija (Karimova, Vdovina, Galashina) - Italija (Luciani, Ziviani Zublasing) 17:13; MIX TIM: 1. Rusija 1 (Galashina/Maslennikov) 498.7, 2. Italija 2 (Zublasing/Suppini) 496.9, 3. Njemačka 2 (Simon/Justus) 432.1; ZRAČNI PIŠTOLJ - SENIORI: 1. Pavlo Korostylov (Ukr) 241.3, 2. Damir Mikec (Srb) 239.9, 3. Giuseppe Giordano (Ita) 219.4; ekipno - za 3. mjesto: Rusija (Chemousov, Mukhametyanov, Kilin) - Srbija 16:6, finale: Italija (Giordano, Mona, Torracchi) - Ukrajina (Korostylov, Omelchuk, Kushnirov) 16:4; SENIORKE: 1. Klaudia Bres (Polj) 243.2, 2. Anna Korakaki (Grč) 242.9, 3. Veronika Major (Mađ) 219.5; ekipno - za 3. mjesto: Rusija - Mađarska 16:12, finale: Njemačka - Ukrajina 16:8: MIX TIM: 1. Ukrajina 1 (Kostevych/Omelchuk) 486.0, 2. Rusija 1 (Batsarashkina/Chernousov) 485.1, 3. Srbija 1 (Arunović/Mikec) 418.6
Nino Benčina
NEDOSTAJALI DOMAĆI FINALISTI
Finalni dani u gradu na Dravi pokazali su ono najbolje što europsko streljaštvo nudi u zračnoj pušci i pištolju ovoga trenutka. Ipak, nešto je nedostajalo u subotu i nedjelju u Maloj dvorani Gradski vrt. Naravno, riječ je o hrvatskim strijelcima, koji, nažalost, nisu uspjeli izboriti svoje mjesto u konkurenciji onih koji su se borili za medalje. Nije da nismo imali aduta, prije svega u pušci (Pejčić, Gorša, Maričić). Prije godinu dana uzeli smo tri odličja, priželjkivali smo bar jedno na domaćem terenu, ali nije se ostvarilo. Jedno seniorsko četvrtfinale ipak je premalo.
Vladimir Maslennikov

ruski reprezentativac u pušci

Sjajno je prvenstvo zaključiti trima zlatnim odličjima. Naravno, najveća se borba vodila u pojedinačnom dijelu, gdje je konkurencija bila iznimna i zanimljiva do posljednjeg hitca
Možda ste propustili...

ODBOJKAŠI KREĆU U FINALNU SERIJU ZA PRVAKA

Nakon trijumfa u Kaštelima puni smo samopouzdanja

PAKET24 PREMIJER LIGA ZA RUKOMETAŠE

Vinkovčani ipak nisu pomogli NEXE-u

Najčitanije iz rubrike