Crna kronika
TRAGIČNA NESREĆA KOD PETRIJEVACA

Radnika Osijek-Koteksa pregazio i usmrtio njegov automobil Peugeot 308
Objavljeno 25. ožujka, 2019.
PETRIJEVCI


Belišćanin Franjo Horvat (61), radnik Osijek-Koteksa, smrtno je stradao u nesvakidašnjoj nesreći u nedjelju oko 6 sati na gradilištu autoceste Osijek -Beli Manastir kod Petrijevaca.


- Riječ je o nesretnom slučaju. Čovjek je radio kao čuvar na gradilištu i pretkraj smjene je upalio auto i pošao otključati izlazna vrata. Na žalost, auto nije bio pod ručnom kočnicom i krenuo je prema njemu. Vlasnik ga je pokušao zaustaviti, no vozilo je prešlo preko njegova tijela. U nesretnom slučaju 61-godišnjak je smrtno stradao - doznajemo od Darija Premeca, glasnogovornika PU osječko-baranjske. Tijelo nesretnog Franje Horvata ispod Peugeota 308 izvlačili su vatrogasci. Operativno dežurstvo Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka primilo je dojavu u 6.31 da se dogodila prometna nesreća. Na intervenciju je odjurilo osam vatrogasaca s dva vatrogasna vozila.


- Dolaskom na mjesto intervencije utvrdili smo da se osoba nalazi ispod osobnog vozila. S pomoću pneumatskih jastuka za podizanje tereta omogućili smo pristup unesrećenoj osobi. Djelatnici Hitne medicinske pomoći utvrdili su da je osoba smrtno stradala - doznajemo od osječkih profesionalnih vatrogasaca. Prema dostupnim informacijama, stradaloga su pronašli njegova kći i zet, jer su posumnjali da mu se nešto dogodilo kada na vrijeme nije došao kući i nije se javljao na njihove pozive. Na gradilištu inače u svakoj smjeni dežura jedan radnik, jer ondje rade pumpe za ispumpavanje vode, pa ih je potrebno ponovno uključiti ako prestanu raditi.


- Ovo što se dogodilo je tragedija i to pod nevjerovatnim okolnostima. Kao tvrtka pomoći ćemo obitelji smrtno stradalog koliko god budemo mogli, kako po zakonu tako i ljudski koliko god bude trebalo - rekao je Zoran Škorić, predsjednik Uprave Osijek Koteksa.
Početkom prosinca 2016. u općini Suhopolje 54-godišnjakinju je pregazio njezin automobil, pri čemu je žena teško ozlijeđena. Žena je došla do svog parkiranog automobila, koji je bio u otvorenoj garaži, te ga stavila u pogon. Potom je ispod kotača sklonila metalne podloške te počela izvlačiti kantu s otpadom. Dok je izvlačila kantu iz garaže, bila je iza automobila, koji je zbog nagiba krenuo unatrag. Automobil je udario u 54-godišnjakinju i srušio ju na pod te prešao preko njezina tijela, nakon čega je nesretna žena ostala ležati pod automobilom.S.Lacić
Žrtva je radila kao čuvar na gradilištu i pretkraj smjene upalila auto i pošla otključati izlazna vrata
Najčitanije iz rubrike