Regija
U GRADSKOM PARKU

Dan narcisa obilježen i u Vinkovcima
Objavljeno 24. ožujka, 2019.
VINKOVCI

Zavod za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije i Klub žena liječenih na dojci "Una", koji djeluje kao sekcija Lige protiv raka Vinkovci, proveli su uz logističku podršku Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci u središnjem gradskom parku u Vinkovcima zajedničku javnozdravstvenu akciju prodaje narcisa u povodu Dana narcisa – dana posvećenog oboljelima od raka dojke, a odaziv građana bio je velik.

- Ovom akcijom nastoji se podići svijest žena o potrebi odlaska na redovite preglede dojki radi učinkovitije prevencije raka dojke. U Hrvatskoj rak dojke ima, nažalost, visoku stopu pojavnosti i mortaliteta. Kod nas obolijeva svaka 11. žena, odnosno godišnje obolijeva oko 2600 žena, a umre oko 1000 žena. Najčešće obolijevaju žene iznad 50. godine života, iako ni žene u mlađoj dobi nisu pošteđene te opake bolesti. Bolest je izlječiva ako se dijagnoza postavi u početnom stadiju i ispravno liječi - istaknula je Mirjana Pešec, predsjednica Kluba žena liječenih na dojci "Una".

Dan narcisa, dan posvećen oboljelima od raka dojke, svojim dolaskom podržao je i vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić u pratnji supruge.

Organizator ove manifestacije koja se održava u svim gradovima u Hrvatskoj koji imaju klubove žena liječenih i operiranih na dojci jest Europa Donna Hrvatska, a suorganizatori su Hrvatsko senološko društvo, Hrvatsko onkološko društvo i Hrvatska liga protiv raka.
M.K.
Možda ste propustili...

U UTORAK, 23. TRAVNJA

Babina Greda slavi Dan općine

HDZ BIRAČIMA I DALJE VODEĆA OPCIJA

Županjska Posavina bez predstavnika u Saboru

“LJEŠNJOMEDSKA RAPSODIJA MOGA KRAJA” - RADIONICA U SLATINI

Gastrosuvenir od meda, lješnjaka i čokolade

Najčitanije iz rubrike