Kultura
U OFF CIKLUSU ZAGREBAČKE FILHARMONIJE

Guitar Fever by Vlatko Stefanovski
Objavljeno 24. ožujka, 2019.
Guitar Fever by Vlatko Stefanovski - koncert je koji će se održati u "režiji" Vlatka Stefanovskog u Off ciklusu Zagrebačke filharmonije, u petak, 5. travnja, u 19.30 u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Zarazite se "gitarskom groznicom" koju ćete još dugo pamtiti. Kažu da je vrijeme gripe prošlo, no mi vas pozivamo da se ponovno zarazite - i to pravom pravcatom "gitarskom groznicom" u režiji Vlatka Stefanovskog! Jer, legendarni makedonski gitarist i naša Zagrebačka filharmonija imaju vam mnogo toga za reći! - pozivaju organizatori.


Ako ste ipak kojim slučajem pomislili kako ste od Vlatka Stefanovskog već sve čuli, nastup uz Zagrebačku filharmoniju rezerviran za petak u Off ciklusu Zagrebačke filharmonije dokazat će upravo suprotno!


Hitovi poput Bistra voda, Uči me majko, karaj me, Čukni vo drvo, ili Jovano, Jovanke, vječne su uspješnice s Vlatkova repertoara. Ali čuti ih u novim aranžmanima sa Zagrebačkom filharmonijom pod vodstvom maestra Krešimira Batinića - e to je doista nešto off, nešto što još sigurno niste čuli. I što sada doista morate čuti!
Ime Vlatka Stefanovskog dobro je poznato hrvatskoj publici, kao i pozornica dvorane Lisinski ovom makedonskom gitarističkom virtuozu. Zagrebačka publika oduvijek je imala sklonost prema prepoznatljivom zvuku i besprijekornoj tehnici koja krasi tog izvanserijskog glazbenika, pa nema sumnje da će tako biti i u najnovijem susretu u Off ciklusu. N.Vek.
MUŽEK & TRIO
U ponedjeljak, 8. travnja, bit će koncert nacionalnog opernog prvaka proslavljenog tenora Tomislava Mužeka i njegova trija koji čine: Miroslav Lesić - gitarist, skladatelj, producent, aranžer i tonski snimatelj. Višestruko nominiran i okrunjen nagradama Porin i Status; Tomislav Modrić - pijanist, prof. klavira, producent, skladatelj i aranžer, višestruko nominiran za Porina i kao dio producentskog tima dobitnik nagrade Golden rose u Luzernu 2007.; Mladen Kosovec - harmonikaš i klarinetist, također i član ansambla Tango Appassionato.
Možda ste propustili...

POD NAZIVOM “CRTAM. STVARI POSTAJU ČUDNE”

Izložba umjetnice Marije Ančić u Galeriji Kulturnog centra Osijek

ORIGINALNI HRVATSKI BREND SE ŠIRI

U Kopenhagenu otvoren najveći Muzej iluzija u Europi

U MRAMORNOJ DVORANI GRADSKOG MUZEJA VUKOVAR

Koncertni ciklus Eltz: Duo Eolian

Najčitanije iz rubrike