Osijek
U SURADNJI UDRUGA BREZA I ZVONO TE ZADRUGE MIVA ART

Artroom u proljetnom izdanju
Objavljeno 23. ožujka, 2019.

U suradnji udruga Breza i Zvono te Zadruge Miva Art u subotu je održano drugo ovogodišnje, proljetno izdanje ArtRoom-a. Bila je to idealna prilika da kroz ugodno druženje u prostorijama Breze u Jagerovoj ulici provjerimo što nam novoga nude domaći kreativci.
A u maloj kreativnoj tvornici Artrooma-a, izvrsnom primjeru socijalnog poduzetništva kojeg Breza uvijek rado potiče, našlo se svega, od unikatnog nakita "Pušlek Jewellery" Lucije Prebeg, različitih uporabnih i ukrasnih predmeta brenda "LCC skateboarding", do unikatne, ručno oslikane odjeće, torbi i bisaga brenda Ovo-Ono Mile Lončar te proizvoda Zadruge Miva Art, poput lutki i drugih ukrasnih predmeta.
- Moj nakit je uvijek cvijetne tematike. Izrađujem ga od drveta, tkanine, fimo mase, različitih vrsta metala... Uvijek to ukompaniram tako da imam svega: ogrlica, narukvica, naušnica, prstenja, gumica za kosu... Svaki je komad unikatan i nema ponavljanja. Znači, ako mi netko dođe i kaže ja bi opet ovo, odgovaram ne može, proš'o voz! - objašnjava nam svoju poslovnu politiku Lucija.
Ništa manje atraktivni nisu ni predmeti koje izrađuje dvojac Andrej Mikulić i Boris Čolović. I oni, poput glumaca, zarađuju na daskama, ali ne onim kazališnim, nego polomljenim skateboard daskama od kojih izrađuju sve i svašta.
- Krenulo je od Borisove ideje da napravi naočale, nakon čega smo počeli izrađivati i druge predmete te sada imamo oko 20 proizvoda u asortimanu. Bit cijele priče je povezati skejtanje i reciklažu, izbrijavati naš životni stil. Izrađujemo i nakit, prstenje, naušnice... što god nam padne na pamet. Trenutno nam najbolje idu pepeljare i češljevi za bradu - rekao nam je Andrej. I. Alilović

Najčitanije iz rubrike