Regija
„OD VELIKOG DO MALOG VUKOVARA“

Maratonci zastali, odali počast
braniteljima i ručali u Slatini
Objavljeno 23. ožujka, 2019.

SLATINA
Sudionici memorijalnog ultramaratona pod imenom „Od velikog do malog Vukovara“ zastali su u Slatini, gdje su ih dočekali i pozdravili zamjenica gradonačelnika Sanja Mrzljak Jovanić i predsjednik Odbora za hrvatske branitelje Grada Slatine, predsjednik Udruge HVIDR-a Slatina Ilija Nikolić.
Polaganjem upaljenih lampiona i molitvom koju je predvodio slatinski župnik Župe sv. Josipa vlč. Dragan Hrgić maratonci su kod spomen-obilježja u Parku 136. slatinske brigade odali počast poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima. Prije nastavka puta, sudionicima utrke poslužen je ručak koji su zajednički pripremili Udruga veterana vojne policije iz Domovinskog rata VPŽ i Udruga HVIDR-a Slatina.
Održavanje memorijalnog ultramaratona „Od velikog do malog Vukovara“ pokrenula je Udruga rekreativnog trčanja Nexe Team iz Našica, a zajednički ga organiziraju Udruga maratonaca Heroji ne umiru iz Popovače, Udruga maratonaca VPŽ Glasnici istine i Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Virovitičko-podravske županije. Održava se drugu godinu zaredom, a ime je dobio po hrabrosti hrvatskih branitelja iz Sunje nedaleko od Siska, koja je nazvana „malim Vukovarom“. Do konca rata Sunja je i razorena poput Vukovara.
– Ovaj ultramaraton trči se štafetno, tako da u cijeloj dionici od 349 kilometara netko od nas trči, a drugi se odmaraju. Ekipe se mijenjaju svakih deset kilometara. Na našem putu dočekuju nas predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata te predstavnici gradova i općina kroz koje prolazimo s okrjepom ili, kao ovdje u Slatini, ručkom, odnosno večerom, rekao je predsjednik Udruge maratonaca VPŽ Glasnici istine Pavo Tutenov po dolasku u Slatinu.
Maratonci su iz Vukovara krenuli jučer, 22. ožujka, u 21 sat, a dolazak u Sunju planiraju sutra, 24. ožujka, u 12 sati.Petar Žarković

Možda ste propustili...

RUKOMETAŠI SŠ I. KRŠNJAVOGA

Treći u državi

Najčitanije iz rubrike