Sport
BORNA BARIŠIĆ

Prije utakmice sam vizualizirao situaciju iz koje sam zabio gol
Objavljeno 23. ožujka, 2019.
Prvi nastup u jednoj službenoj utakmici i odmah pogodak. I što je najvažnije pobjeda. Upravo će Borna Barišić to najviše istaknuti iz svoga nastupa protiv Azerbajdžana, koji će upravo tri boda najduže i najradije pamtiti iz toga susreta.

- Samo je pobjeda važna. Ne bih uopće bio sretan da smo izgubili ili odigrali neriješeno pa da sam zabio pogodak. Budimo realni, ovo je kolektivni sport, a to posebno mora biti važno kada igraš za hrvatsku reprezentaciju i to još pred našom publikom. Publici želim posebno zahvaliti. Bili su odlični od prve do posljednje minute.

Pogodak je postigao razbijenog nosa. Doslovce je iskrvario za pogodak i pobjedu.

- Čvrsti su, ali znali smo da neće biti lako. Čak se mogu složiti da smo se mučili više od očekivanoga. Nije lako igrati protiv ekipa kada se stisnu iza, a ako ne zabiješ brzo gol i još se dogodi da ga primiš, nastaju problemi. Zato je važno krenuti s pobjedom. Ima nas dosta novih, trebat će vremena i da se uigramo, ali vrlo brzo slijedi nova utakmica gdje trebamo i popraviti neke pogreške.

Izbornik Dalić naglašavao je uoči utakmice kako će trebati strpljenja.

- Trebalo je i trebat će strpljenja u svakoj utakmici u kvalifikacijama. Naravno da sada mi u svaku utakmicu ulazimo kao favoriti, a nije lagano i opravdati takav status. Ima nas novih, treba uigrati i neke linije kretanja.

Vidjelo se i na početku utakmice kako stvari trebaju sjesti na svoje mjesto posebno jer je nekolicina novih igrača. A u tom razdoblju gosti su zabili pogodak i imali još jednu veliku priliku.

- Imali smo do utakmice samo dva zajednička treninga. Uigravali smo tamo taktiku, ali vidjeli ste, treba se još uigrati, posebno neke linije kretanja. Zato je uvijek najvažnije u kvalifikacije ući s tri boda.

Je li, kada je vrijeme odmicalo, prošlo kroz glavu, razmišljanje “što ako mi ovo ne pobijedimo”.

- Prolazilo je. Nekoliko puta tijekom utakmice. Ali, kada to dođe u glavu, automatski to obrišeš. Nitko drugi osim tebe, odnosno nas 11, neće izboriti dobar rezultat. Ovisni smo isključivo o sebi samima.

Kod pogotka si se našao u petercu. Nešto neuobičajeno u tvom slučaju.

- Nisam baš često u takvoj situaciji u klubu jer većinu kornera upravo ja izvodim, a kada ih ne izvodim, onda stanem iza. Ali, kada me već pitate za pogodak, dan prije utakmice sam si vizualizirao gdje bi mogao stajati kako bih postigao pogodak. I prvo što mi je padalo napamet je prekid kod slobodnjaka, a drugo da se kod kornera sjurim što bliže golmanu pa ako se odbije, bit ću tu. I to je upravo i bilo. Stvarno sam presretan. Evo, u čast prvijenca svi su mi se dečki potpisali na dres.

Presretni su bili i njegovi Čepinčani. Dok je davao izjave, čekao je brat s obitelji. Simbolika - najveća zastava na utakmici bila je ona UHDDR-a Čepin.

- Ta zastava je na utakmicama hrvatske reprezentacije bila dok ja još nisam igrao za reprezentaciju. Da, vidio sam. Drago mi je da je i mojih Čepinčana bilo u velikom broju.

Mađare vjerojatno niste previše stigli analizirati?

- Bit će to sigurno još teža utakmica. Posebno će nezgodni biti kod kuće, ali je opet neosporno da smo mi kvalitetnija ekipa, što treba dokazati na terenu. Očekujem ipak da će Mađari biti malo otvoreniji negoli je to bio Azerbajdžan. Više bi tada dolazili do izražaja naši krilni igrači.

O jednom mađarskom reprezentativcu informaciju ti mogu dati i bivši suigrači iz Osijeka. Laszlo Kleinheisler, veznjak Osijeka, standardni je njihov reprezentativac.

- Tako je, igrat ćemo protiv Kleinheislera. A ništa, zvrcnut ću prije utakmice moje u Osijeku pa će mi dati sigurno neku informaciju - zaključio je Barišić. K.Lacković
Možda ste propustili...

ZEKIĆ NA RASPOOLAGANJU NEĆE IMATI VEZNJAKA

Na Istru 1961 bez Čokaja

UZALUD ŠTO PUNO ZABIJAŠ KAD I PUNO PRIMAŠ

Osječka obrana je kao švicarski sir

ATLETSKA DIJAMANTNA LIGA

Sve počinje u Kini

Najčitanije iz rubrike