Sport
LASZLO KLEINHEISLER

Veselim se našem susretu, bilo bi sjajno kada bismo mi bili pobjednici
Objavljeno 23. ožujka, 2019.
Osijekov veznjak László Kleinheisler jedan je od igrača bez kojih je danas teško zamisliti udarnu postavu mađarske reprezentacije. Za reprezentaciju je debitirao u studenom 2015. godine i otad je skupio 23 nastupa te zabio dva pogotka za svoju zemlju, a imao je prilike i osjetiti draž završnog turnira velikog natjecanja jer je s Mađarskom zaigrao na Euru 2016. godine u Francuskoj. Zapravo, dao je veliki doprinos odlasku na taj Euro jer je bio strijelac pobjedonosnog pogotka u prvoj utakmici doigravanja protiv Norveške u Oslu (1:0). Ove kvalifikacije Mađarska je otvorila porazom u Trnavi protiv Slovačke (2:0), a sada im u goste stiže druga reprezentacija svijeta - Hrvatska.

László je pratio nastup Hrvatske na SP-u i tvrdi kako ga nije previše iznenadio ulazak naše reprezentacije u finale.

- Gledao sam sve utakmice Hrvatske jer sam vjerovao da možete daleko otići. Stoga nisam bio iznenađen osvajanjem drugog mjesta jer vam je momčad, uz veliku kvalitetu, imala i jasno prepoznatljiv stav da se nikoga ne treba uplašiti na terenu. Dodali su na to i veliku borbenost pa ih je bilo zaista lijepo gledati i potpuno su zaslužili to srebro u Rusiji - kaže Kleinheisler.

Sada će i sam na svojoj koži osjetiti što znači igrati protiv viceprvaka svijeta. Međutim, László nije tip koji bi se uplašio izazova, vjeruje u pozitivan ishod okršaja makar su Hrvati veliki favoriti.

- Izuzetno se veselim toj utakmici. Posebno iz razloga što su Hrvati na Svjetskom prvenstvu u Rusiji pokazali što su u stanju prezentirati na terenu. Hrvatska ima izuzetnu momčad sastavljenu od sjajnih igrača koji igraju u ponajboljim europskim klubovima. Za nas će biti poseban izazov igrati protiv njih, a na nama je da damo sve od sebe. Ako budemo igrali kao u posljednjim utakmicama u Ligi nacija, rekao bih onda da možemo svakoga iznenaditi, pa i Hrvatsku. Važno je biti maksimalno koncentriran tijekom cijelog susreta, a još je i važnije vjerovati u sebe i svoje mogućnosti. Bit će teško, to se naravno podrazumijeva. Unatoč svemu što sam do sada rekao o protivniku i njegovoj snazi, vjerujem da ćemo na kraju ipak mi biti pobjednici, što bi doista bilo sjajno. Neće mu to biti prvo iskustvo igranja protiv Hrvatske. Protiv Vatrenih nastupio je u posljednjem međusobnom izgledu u ožujku 2016. godine. Taj je susret, odigran na Groupama areni (na tom će se stadionu igrati i u nedjelju, nap.a.) završio bez pobjednika 1:1, a László je na terenu proveo 80 minuta.

- Sjećam se te utakmice, bila je prijateljska, na našem terenu i završila je bez pobjednika 1:1. Bilo je to prije Europskog prvenstva u Francuskoj, a mi smo se pokazali u dosta dobrom izdanju. Bio sam na terenu gotovo do samoga kraja, mislim da sam izišao nakon što je Dszudzsak zabio jako lijep pogodak za izjednačenje. Teško je igrati protiv takve momčadi koja ima veliku individualnu kvalitetu. No, ponovit ću kako će to za nas biti velik izazov kojemu se trebamo veseliti. Nema dvojbe kako će Mađari imperativno tražiti pobjedu u toj utakmici osobito nakon što su startali porazom u Slovačkoj. Međutim, László je svjestan kako njegovu reprezentaciju očekuje vrlo zahtjevan posao u ovim kvalifikacijama.

- Ponajprije smatram da smo dobili izuzetno tešku skupinu, no unatoč tome moramo vjerovati u sebe. Svaka će utakmica biti zahtjevna i teška, ali ćemo dati svoj maksimum da bismo bili što uspješniji. Nismo bez izgleda, iako smo svjesni koliko su nam protivnici zahtjevni i teški. Očekuje nas velika borba da bismo se kvalificirali na EURO. Međutim, ne trebamo previše razmišljati o tome, to nam zapravo treba biti dodatna motivacija da pokažemo najviše što možemo - zaključio je László Kleinheisler, mađarski reprezentativac iz redova NK Osijek. D.Keler
Možda ste propustili...

EURO PRED VRATIMA, A NIJEMCIMA U FOKUSU - IZBORNIK

Bayern kvari planove reprezentaciji

BEZ SENZACIJE U VINKOVCIMA

Ovo na kraju i nije loš rezultat

PRVA ŽNL VUKOVARSKO-SRIJEMSKA

Mitnica zabila 15 komada

Najčitanije iz rubrike