Sport
NOGOMETAŠI BSK-A DOČEKUJU ZADAR

Nekompletni pod imperativom pobjede
Objavljeno 23. ožujka, 2019.
Poslije uvodne proljetne trilogije sučeljavanja s momčadima iz vrha redoslijeda nogometaše BSK-a danas (subota) iščekuje susret oprečnog predznaka. Zbog reprezentativnog sutrašnjeg termina drugoligaša bubamara igralištem u Bijelom Brdu zakotrljat će se danas od 15.30 sati. To neće promijeniti odnose i potrebe suparnika koji se bore za ostanak u konkurenciji uz dodatak da bi bjelobrdskom treneru Denisu Krstanoviću 24 sata više trebalo budući da ima ozlijeđenih i rovitih igrača kojima bi dan oporavka dobro došao. Dobrodošli su i Zadrani kao gosti koji premijerno dolaze u Bijelo Brdo odakle bi trebali otići praznih ruku, budući da je BSK-u pobjeda prijeka potreba kako bi pobjegao od zadnje pozicije koja jedina vodi u niži razred. Pristigli je Zadar u međuvremenu došao do prve proljetne pobjede i ostane li neporažen bitno bi popravio osobnu situaciju koja domaćinu nalaže puni uspjeh nakon djelomičnog prethodnog iz susjednog osječkog Gradskog vrta. Remi je plaćen ozljedom Mlakića i crvenim kartonom Muženjaka koji stoga nisu u konkurenciji za današnju utakmicu u kojoj sigurno neće participirati i Meter, a hoće li moći Čikvar, Šimičić i Jakšić, znat će se neposredno uoči utakmice, budući da su se i oni žalili na ozljede te tijekom tjedna trenirali prema posebnom programu. Neovisno, međutim, tko istrčao na teren ima obvezu zadržavanja svih bodova u kući, a to su nam potvrdile i riječi Karla Majtanića:

- Teško je reći koji je teži susret, jer u današnjem, za razliku od prethodna tri proljetna, kada smo imali ulogu autsajdera, moramo uzeti sva tri boda. Nedvojbeno ćemo ponovno biti nekompletni, a koliko neće se znati do posljednjeg trenutka, odnosno moguće čak i na zagrijavanju. U svlačionici smo, međutim, svi zagrijani i nabrijani novom domaćom pobjedom približiti se ostanku u ligi čiji status zaslužujemo. Zadrani sigurno vide svoju prigodu, ali ćemo učiniti sve kako bi ju morali tražiti na drugim mjestima, a ne kod nas - optimistički je taj pouzdani stoper BSK-a najavio današnji susret 17. kola, u kojem se, u formaciji 4-3-3, očekuje sljedeći početni sastav: Ilinčić - Ištvanić, Periša, Majtanić, Gvozdenović - Anić, Kovačić, Žigri - Kasač, Popović, Ilić.D.Lekšan
PAROVI 17. KOLA
Lučko - Osijek II, BSK (Bijelo Brdo) - Zadar, Kustošija (Zagreb) - Solin i Šibenik - Hrvatski dragovoljac (Zagreb) igraju danas (subota) od 15.30 sati. Jučer su igrali Sesvete - Međimurje (Čakovec) i Hajduk II (Split) - Varaždin, a susret Dugopolje - Dinamo II (Zagreb) odgođen je za 18. travnja.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike