Novosti
SELIDBA IZ NUŠTRA

Interventna policija bit će u zgradi bivšeg internata u Vukovaru
Objavljeno 23. ožujka, 2019.
Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava potpisali su u petak u Vukovaru sporazum o sufinanciranju uređenja i prenamjene nekretnine u Vukovaru, na adresi Rudofla Perešina 5, u svrhu premještaja Interventne jedinice policije u Vukovar već ovoga ljeta.

Sporazum omogućava da se zgrada nekadašnjeg internata obnovi i uredi za potrebe Policijske uprave vukovarsko-srijemske. Nositelj investicijskih poslova bit će MUP, koji će voditi koordinaciju cijelog projekta, provesti postupak javnog nadmetanja i ugovoriti uslugu izrade tehničke dokumentacije te izvođenje i stručni nadzor radova. Božinović je rekao kako su uz pomoć Ministarstva državne imovine i Grada Vukovara našli rješenje kako bi objekte koji u ovom trenutku nisu u cijelosti u funkciji iskoristili za rad policije.

"Interventna jedinica policije PU vukovarsko-srijemske u Vukovar će biti premještena iz Nuštra, a u Nuštar ćemo premjestiti prometnu policiju. Troškovi su procijenjeni na 6,5 milijuna kuna, od čega će 60 posto snositi Grad Vukovar", naveo je i dodao kako su diljem Hrvatske prošle godine na taj način u funkciju stavili 25 zgrada, a ove će ih godine staviti oko 50. Prema njegovim riječima, na taj su način za godinu dana napravili više na unaprjeđivanju rada policijskih službenika nego što se učinilo desetljećima prije nego što je ova vlada preuzela odgovornost za MUP.

"Kad bismo to sami radili iz državnog proračuna, što je bila praksa koja je zapravo onemogućivala da se izdvajaju tolika sredstva, teško je procijeniti kada bismo išta kvalitetno riješili", rekao je Božinović i poručio kako policajac koji je zadovoljan i ima dobre uvjete za rad može dati još više u ispunjavanju temeljne funkcije - raditi u svrhu zaštite mira i sigurnosti građana.

Penava je izjavio kako se radi o važnom projektu za Vukovar, koji je upravno i administrativno središte Vukovarsko-srijemske županije. "S dolaskom interventne postrojbe MUP-a Vukovar dobiva sposobnost koju do sada nije imao, a trebao bi imati. Stoga će ovaj sporazum biti na korist svim našim građanima, jer u prvom redu znači pojačanu sigurnost te kroz indirektne mjere i dodatni broj radnih mjesta, ali vjerujemo i kako će se neke od tih obitelji doseliti i trajno se ovdje nastaniti", poručio je Penava. D. Korpoš
Božinović: Troškovi su procijenjeni na 6,5 milijuna kuna, od čega će 60 posto snositi Grad Vukovar
Možda ste propustili...

U RAFINERIJI NAFTE RIJEKA

Pokretanje proizvodnje

INOVACIJSKO NATJECANJE ZA PRIMJENU UMJETNE INTELIGENCIJA U ZDRAVSTVU I MEDICINI

Pobjednik MediBoost

Najčitanije iz rubrike