Novosti
REAKCIJE NA TVRDNJE GABRIJELE ŽALAC

Božinović: Ne vidim nikakva podmetanja
Objavljeno 22. ožujka, 2019.
Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je kako stranačka tijela još uvijek nisu raspravljala o izjavi ministrice regionalnog razvoja i fondova EU-a Gabrijele Žalac da joj netko iz HDZ-a podmeće. "Ne vidim nikoga tko bi podmetao bilo komu, a što se njezine izjave tiče, pretpostavljam kako će ministrica o tomu prije svega upoznati stranačka tijela. Trebate nju pitati na koga je mislila kad je izjavila da joj netko iz stranke podmeće", rekao je Božinović u Vukovaru. Na novinarski upit može li taj slučaj naštetiti HDZ-u, odgovorio je kako ne vidi da im može naštetiti bilo što o čemu razgovaraju i traže rješenja. Nije želio izravno reći treba li Žalac iz moralnih razloga podnijeti ostavku, izjavivši kako o tome ne želi spekulirati.


Premijer Andrej Plenković je u Bruxellesu na pitanje novinara hoće li Gabrijela Žalac i idući tjedan ostati ministrica, rekao kako je o prometnoj nesreći već bilo riječi. "Ono što je ministrica kazala meni, kazala je i u javnosti. Tu više nemam što dodati. Ona radi svoj posao i ima zadaću da nastavi", rekao je Plenković.
Gradski odbor HDZ-a Vinkovaca dao je punu potporu Gabrijeli Žalac, s obzirom na "učestale medijske napade" na nju. "Gabrijela Žalac jedna je od rijetkih Vinkovčana koji nisu zaboravili svoj grad i županiju nakon što ih je posao odveo u glavni grad. Od kada je na čelu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, u naš grad kroz razne projekte, osigurala je gotovo 600.000.000 kuna što je u velikoj mjeri omogućilo preduvjete za nužan gospodarski razvoj i zadržavanje ljudi na našim prostorima", navodi se u priopćenju vinkovačkog HDZ-a koje potpisuje Mladen Karlić. D.K./D.Pav.