Novosti
RAZGOVORI O TURIZMU U VINKOVCIMA

Očekuje se 110 milijuna noćenja i 20 milijuna turista
Objavljeno 23. ožujka, 2019.

Ususret glavnom dijelu ovogodišnje turističke sezone i Danima hrvatskog turizma koji će se održati u listopadu u Slavoniji te u povodu Dana udruge hrvatskih putničkih agencija što se održavaju u Vinkovcima, najstariji europski grad posjetio je ministar turizma Gari Cappelli i održao sastanak s ključnim predstavnicima turističkog sektora u Hrvatskoj.

To je tradicionalni susret dionika turističkog javnog i privatnog sektora, predstavnika udruga u turizmu, turističkih agencija, zračnih luka, hotelijera, privatnog smještaja, ugostitelja, predstavnika komora, županijskih turističkih zajednica, udruga za hitnu medicinu, udruga za zaštitu i spašavanje te brojnih drugih koji zajedno djeluju cijele godine kako bi turistička sezona bila što uspješnija. Predstavljen je dosadašnji tijek, ali i očekivanja od nadolazećeg dijela turističke godine, razmijenili su mišljenja i ideje kako dodatno unaprijediti kvalitetu usluge i ponude.

- Razmotrili smo inicijative kako odgovoriti na eventualne izazove tržišta kako bismo dodatno pridonijeli uspješnom nastavku ove turističke godine. U prva tri mjeseca ove godine imamo 13 posto više turista i sedam posto više noćenja, što su rezultati koji upućuju na to da će predsezona biti dobra. Očekujemo i dobru sezonu i mislim da se bližimo onome što smo i htjeli imati, a to je oko 20 milijuna turista i od 105 do 110 milijuna noćenja - rekao je ministar Cappelli i posebno se osvrnuo na kontinentalni turizam istaknuvši kako se Dani Udruge hrvatskih putničkih agencija ne održavaju slučajno u Vinkovcima. Istaknuo je važnost razvoja kontinentalnog turizma s naglaskom na Slavoniju te da Vlada poklanja posebnu pozornost Slavoniji. U rad Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem koji priprema projekte vrijedne 19 milijardi kuna u pet slavonsko-baranjskih županija uključeno je i Ministarstvo turizma, dodao je ministar.

- U ovu godinu ulazimo s pripremama za zakonodavne promjene koje prate svjetske turističke trendove. Iz toga bi trebali proizići i brojni sinergijski učinci ne samo u kvaliteti tržišnog nastupa i stvaranju prepoznatljivih turističkih brendova nego bi se osigurala i prijeko potrebna troškovna efikasnost sustava turističkih zajednica u sferi promocije i provedbe projekata. Hrvatska ostvaruje odlične rezultate - rekao je Cappelli.

Željko Prša, zamjenik ravnatelja policije, rekao je kako je poznato da turisti pri odabiru destinacije veliku pozornost pridaju sigurnosti podsjetivši kako je prošle sezone bilo 16 posto manje kaznenih djela na štetu stranih državljana.
M.Flego
Gari Cappelli

ministar turizma

PRIPREME ZA DHT

“S gradonačelnikom Vinkovaca razgovarao sam o problematici razvoja turizma na kontinentu. Mi smo trenutno u fazi pripreme ovogodišnjih Dana hrvatskog turizma u koje se uključila i Vukovarsko-srijemska županija, a razgovarali smo o tome gdje bi se Vinkovci mogli uključiti. Mislimo da Vinkovačke jeseni mogu biti izvrstan početak jedne ovakve manifestacije kao što su Dani hrvatskog turizma, a time bismo dali punu potporu ovo sjajnoj, više od 50 godina poznatoj, manifestaciji koja je na razini države jedna od najvećih prezentacija folklora. Dat ćemo punu potporu u organizaciji kako financijsku tako i u svim drugim mogućnostima”, rekao je Cappelli dodajući kako je važno kroz cijelu godinu proklamirati kontinentalni turizam.

Gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić napomenuo je kako konačno “imamo ministra koji razumije turizam” i koji želi pomoći kontinentalnom turizmu, a na nama je, rekao je Bosančić, da poslušamo savjete, da radimo i stvorimo uvjete za razvijanje turizma na našem području jer imamo što pokazati.
Možda ste propustili...

DO 16.30 NA IZBORE IZIŠLA POLOVICA BIRAČA

Glasovalo više od 1,6 milijuna birača, u Osijeku 52,34 %

“PROBLEM S OSOBNIM ISKAZNICAMA JE U DOMENI MINISTARSTAVA”

Izbori prošli regularno, ponavljaju se samo na dva biračka mjesta