Osijek
FILANSTROPSKA PRIZNANJA

“Johann Kohlhoffer” obrtu ARBO i tvrtki A-Anticus
Objavljeno 22. ožujka, 2019.
Već tradicionalno, sedmu godinu zaredom, osječka Zaklada Slagalica dodijelila je nagradu "Johann Kohlhoffer", koja je usmjerena poduzetnicima, odnosno tvrtkama i obrtima koje su 2018. godine filantropskim radom ostavile najveći otisak u zajednici Slavonije i Baranje. Svečana je dodjela održana u četvrtak u hotelu Osijek, gdje su se, uz ovogodišnje, našli i svi prijašnji dobitnici nagrade, kao i članovi osječkog civilnog društva.

- Zadovoljni smo što i ove godine možemo nagraditi poduzetnike koji su činili dobra djela i donijeli promjenu u svoje zajednice surađujući s civilnim sektorom. Odbor je imao vrlo težak zadatak, među sedam nominiranih odabrati samo dvoje najboljih, gdje se u kategoriji tvrtki prometnula zagrebačka tvrtka A-Anticus d.o.o., a u kategoriji obrta nagradu je zavrijedio obrt ARBO iz Bilja - otkrila je na početku upraviteljica Zaklade Slagalica, Branka Kaselj, napominjući kako se obrti i tvrtke zbog skromnosti gotovo nikada ne žele osobno nominirati, pa to za njih čine zahvalne udruge.

Nagrade su uručili Boris Piližota, zamjenik osječkog gradonačelnika, Petar Lagator, zamjenik osječko-baranjskog župana, te Darko Knežević, predsjednik Hrvatske obrtničke komore Osječko-baranjske županije, koji su naglasili važnost promicanja filantropije u korporativnom sektoru, u kojemu je potrebno stvoriti osjećaj društveno odgovornog poslovanja, usmjerenog zajednici.

Upravo zato je udruga Breza nominirala tvrtku A-Anticus, s kojom surađuje već godinu dana kroz Socijalno-terapijsku zajednicu u Čepinskim Martincima i program poludnevnog boravka u Vukovaru, gdje je zagrebačka tvrtka ispunjavala razne želje te darovala zanimljive poklone djeci i mladim štićenicima. S druge strane, obrt ARBO je za nagradu "Johann Kohlhoffer" nominirala udruga Dokkica, dok se njihov rad za zajednicu naposljetku očitovao i kroz doniranje usluga udruzi Auxilium.

- Ovim smo osječkim udrugama pomogli pri uređenju prostorija, preseljenju namještaja, prijevozu i sitnim popravcima, pa smo vjerojatno zbog toga zaslužili nagradu. Neobično mi je primiti nagradu, ali se nadam da ćemo ovim angažmanom i druge poduzetnike potaknuti za rad u zajednici - kazao je na dodjeli Dražen Tumir, vlasnik obrta ARBO, koji se bavi restauracijom i unutarnjim uređenjem. M. Mandić
Možda ste propustili...

DUBRAVKA BIUK. V.D. PREDSTOJNICE KLINIKE ZA OČNE BOLESTI KBC-A OSIJEK

Uložili smo puno truda kako bismo čekanje na operaciju mrene skratili na 180 dana

Najčitanije iz rubrike