Osijek
KAPACITET 120 DJECE

Vrtić u Višnjevcu bit će useljiv već krajem svibnja
Objavljeno 23. ožujka, 2019.
Objekt će biti površine oko 1300 kvadrata, a sadržavat će deset smještajnih jedinica

Uz igralište OŠ Višnjevac posljednjih nekoliko mjeseci kroz zaštitnu ogradu gradilišta znatiželjno i s odobravanjem gledaju svi Višnjevčani, posebice oni najmlađi i njihovi roditelji. Ovdje je niknuo novi dugoočekivani gradski vrtić kapaciteta 120 djece, koji bi najesen trebao primiti svoje prve jasličare i vrtićarce.


Riječ je o gradskoj investiciji vrijednoj približno deset milijuna kuna i projektu koji s 1,5 milijuna kuna sufinancira Ministarstvo demografije, odnosno gradnji objekta koji će postati sastavnom jedinicom Dječjeg vrtića Osijek. Vrtić gradi lokalna višnjevačka tvrtka Zuber d.o.o., čiji direktor, Dalibor Mihaljević, kaže kako bi sve za useljenje u objekt trebalo biti spremno krajem svibnja.


"Gradnja vrtića u završnoj je fazi, očekujemo da ćemo tijekom travnja privesti kraju sve radove i organizirati tehnički pregled. S obzirom na to da je početni rok za završetak radova bio kraj ožujka, moramo istaknuti kako nije bilo nikakvih poteškoća prilikom izvođenja radova, nego smo dio unutrašnjih radova morali odrađivati u vremenski nepovoljnim uvjetima velike vlage u zraku, što otežava sušenje žbuke, glazure i općenito izvedbu nekih mokrih radova. Onda smo morali predložili, s obzirom na to da nema smisla da se useljava u objekt koji je pun vlage, da se odgodi otvaranje za dva mjeseca kako bi se objekt osušio i kako bi djeca ušla u suho. U tome je kontekstu za sada sve u redu, svoju obvezu izvršavamo i mi smo zadovoljni", kaže Mihaljević.


Novi je višnjevački vrtić projektirala vrtka Trinas projekt d.o.o, koja koja će raditi i stručni nadzor nad gradnjom. Objekt će u konačnici biti površine oko 1300 četvornih metara, a predviđeno je da će sadržavati deset smještajnih jedinica, od koji su četiri za jasličke skupine, a šest za vrtićke skupine. Racionalno je projektiran i dobro je pozicioniran u pravcu energetske učinkovitosti. Uz sam objekt predviđene su velike zelene površine s puno igrala koja će zadovoljavati potrebe 120 mališana. Uz smještajne jedinice za djecu, objekt će sadržavati i pomoćne prostorije, kao što su one za upravu i kuhinju, a kao jedini "luksuz" koji će sadržavati ističe se podno grijanje.
Iz Dječjeg vrtića Osijek ističu kako će ova investicija napokon osigurati prijeko potreban prostor za mališane s područja Josipovca i Višnjevaca, kojih je u postojećim skupinama posljednjih godina daleko više od pedagoškog standarda.


Ivana Solar
investicija
UKUPNA VRIJEDNOST 10 MILIJUNA KUNA
Višnjevački vrtić na redovitim upisima
Ravnateljica Dječjeg vrtića Osijek, Marija Štambuk Čabaj rekla je kako će DVO, u sklopu redovitih upisa, ponuditi roditeljima kao opciju novi vrtić u Višnjevcu, no ako se nešto dogodi da novi vrtić ne bude mogao biti otvoren baš 1. rujna, pronaći će se mjesto za svu djecu privremeno do otvorenja, u drugim objektima Dječjeg vrtića Osijek. “Nakon građevinskih radova slijede pregledi, nabava opreme, pa odobrenja Ministarstva. Puno je to posla, ali nadamo se da će do kraja ljeta sve biti gotovo”, kaže Štambuk Čabaj.
Možda ste propustili...

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

Najčitanije iz rubrike