Osijek
STD “PAJO KOLARIĆ”

Koncertom u Domu HV-a proslavili svoj 65. rođendan
Objavljeno 23. ožujka, 2019.
Nastupile su sve sekcije i gotovo svi aktivni članovi najstarijeg tamburaškog društva u Hrvatskoj

Brojni ljubitelji tamburice i tamburaške glazbe okupili su se u četvrtak u dvorani osječkog Doma Hrvatske vojske, gdje mogli uživati u velikom svečanom godišnjem koncertu Slavonskog tamburaškog društva ‘‘Pajo Kolarić‘‘. Na najljepši mogući način - svirkom i pjevanjem - najstarije je tamburaško društvo u Hrvatskoj, osnovano 21. ožujka 1954., obilježilo svoj 65. rođendan. Nastupile su sve sekcije i gotovo svi od više od 120 aktivnih članova Društva, čiji najmlađi član ima sedam, a najstariji ima 78 godina.

Prvi su zasvirali najmlađi članovi ‘‘Paje Kolarića‘‘ iz Škole tambure pod vodstvom dirigenta Marka Sesara. Uz glasnu podršku iz publike, u kojoj su se, među ostalim, našli i njihovi roditelji, bake i djedovi, izvodili su skladbe koje su jako lijepo uvježbali tijekom prethodnih mjeseci, a mnogima od njih to je bio prvi nastup pred publikom.

Posjetiteljima se potom, s nekoliko prigodnih riječi, obratio predsjednik STD-a ‘‘Pajo Kolarić‘‘, Denis Škugor. ‘‘Šezdeset pet godina puno je za reći, čak se može i povezati s odlaskom u mirovinu, međutim mi ćemo dokazati da smo sada u najboljim godinama, u punom naponu snage. Kao nikad do sada, imamo čak pet ansambala; tri orkestra i dvije vokalne skupine, kao i puno vokalnih solista. Hvala svima vama jer bez vas i vaše podrške ne bi bilo ovako, a pogotovo našeg pomlatka kojeg smo sada čuli i od čije mi je izvedbe koža još uvijek naježena‘‘, rekao je Škugor.

Nakon toga, pozornica je pripala juniorskom orkestru pod dirigentskom palicom Miloša Grubića, a njihov nastup bio je i svojevrsna proba za Europski festival mladih glazbenika u Neerpeltu u Belgiji, na kojemu će sudjelovati u svibnju. Mlade snage za kraj pozornicu su prepustile nešto iskusnijim kolegama, seniorskom orkestru pod ravnanjem maestra Dragutina Stivaničevića.

Danijel Miklić
Program upotpunili vokalni solisti
Seniorski orkestar Slavonskog tamburaškog društva ‘’Pajo Kolarić’’ okupio se prije pet godina, kada je Društvo proslavilo svoj 60. rođendan. Na ovogodišnjem koncertu u četvrtak predstavili su s izvedbom nekoliko skladbi, a na pozornici su im se tijekom nastupa pridružili i vokalni solisti Željko Ergotić, Tamara Čer i Ljiljana Šutalo te mješoviti vokalni ansambl Šokadija i ženska vokalna skupina Šokadija. Zadovoljni ljubitelji tamburaške glazbe u veseloj su atmosferi zajedno s njima zapjevali svoje omiljene pjesme, a svakog od njih oduševljeno su ispratili s velikim aplauzom uz glasne ovacije.
Možda ste propustili...

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

Najčitanije iz rubrike