Regija
UGOVOR VRIJEDAN 27 MILIJUNA

Dogradnja uređaja
za otpadne vode
Objavljeno 22. ožujka, 2019.
VINKOVCI


U prostorijama Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije d.o.o. potpisan je ugovor za projekt "Dogradnja UPOV-a Jošine (Vinkovci), Ivankovo, Otok, Cerna i izgradnja kišnih preljevnih spremnika". Projekt se provodi u sklopu poboljšanja vodnokomunalne infrastrukture na području aglomeracija Vinkovci, Otok, Cerna i Ivankovo, s radove čija je ugovorena vrijednost gotovo 27 milijuna kuna izvodit će zajednica ponuditelja koju čine Gis Aqua Austria GmbH i ELMAP d.o.o. iz Splita. Ugovor su potpisali direktor VVK-a Ivan Rimac i generalni zastupnik Gis Aguae Dražen Miličić.


- Nakon završetka ovog projekta Vinkovci će se naći među gradovima koji zadovoljavaju visoke ekološke standarde očuvanja okoliša. Dodatno će biti očuvana rijeka Bosut i njeni pritoci, a kako se radovi provode u sklopu projekta aglomeracija Vinkovci, Otok, Ivankovo i Cerna, VVK će građanima moći pružiti kvalitetniju odvodnju otpadnih voda. Time kao tvrtka pokazujemo da brinemo o tome da korisnici imaju što kvalitetniju i bolju odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda, ali i da brinemo o zaštiti okoliša, posebice vode u našem Bosutu - rekao je novinarima nakon potpisivanja ovog vrijednog ugovora direktor VVK-a Ivan Rimac.


Projektom je obuhvaćena nadogradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda UPOV-a Jošine (prelazak na III. stupanj pročišćavanja) te nadogradnja i puštanje u rad uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Otok, Ivankovo i Cerna. Vinkovački uređaj sada ima mehaničko i biološko pročišćavanje, a u trećoj fazi uređaj će uklanjati i dušik i fosfor iz otpadne vode, čime će se stupanj zaštite okoliša u gradu dići na još višu razinu, pojašnjavaju u VVK-u. Osim ovoga predviđeni su radovi na kišnom preljevu Dilj te kišnim preljevnim spremnicima Dilj, Jug i Zalužje na području grada Vinkovaca.
Rok za završetak radova je 22 mjeseca, uključujući razdoblje pokusnog rada od 9 mjeseci. Provedbom navedenih radova te prethodno započetih radova na izgradnji i rekonstrukciji sustava odvodnje, završit će se projekt aglomeracija Vinkovci, Otok, Cerna i Ivankovo, čime će se razina komunalne usluge na uslužnom području VVK području podići na višu razinu. M. Flego
Možda ste propustili...

U KRUGU OD 20 KM UREĐENA, ILI U OBNOVI, ČETIRI DVORCA

Županija koja ima najviše obnovljenih dvoraca u državi

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ŠLEPERI ZAGUŠILI TOVARNIK I ILAČU

“Ako ne riješe problem, stajemo pred kamione”

2

JASMIN DRAŠINAC KOLEKCIONAR JE RAZGLEDNICA

Najstarija je razglednica iz 1898., Dorina najvrjednija

3

POSTAVILI WEB-KAMERE

Dvorac Mailath i perivoj na dlanu