Regija
UGOVOR VRIJEDAN 27 MILIJUNA

Dogradnja uređaja
za otpadne vode
Objavljeno 22. ožujka, 2019.
VINKOVCI


U prostorijama Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije d.o.o. potpisan je ugovor za projekt "Dogradnja UPOV-a Jošine (Vinkovci), Ivankovo, Otok, Cerna i izgradnja kišnih preljevnih spremnika". Projekt se provodi u sklopu poboljšanja vodnokomunalne infrastrukture na području aglomeracija Vinkovci, Otok, Cerna i Ivankovo, s radove čija je ugovorena vrijednost gotovo 27 milijuna kuna izvodit će zajednica ponuditelja koju čine Gis Aqua Austria GmbH i ELMAP d.o.o. iz Splita. Ugovor su potpisali direktor VVK-a Ivan Rimac i generalni zastupnik Gis Aguae Dražen Miličić.


- Nakon završetka ovog projekta Vinkovci će se naći među gradovima koji zadovoljavaju visoke ekološke standarde očuvanja okoliša. Dodatno će biti očuvana rijeka Bosut i njeni pritoci, a kako se radovi provode u sklopu projekta aglomeracija Vinkovci, Otok, Ivankovo i Cerna, VVK će građanima moći pružiti kvalitetniju odvodnju otpadnih voda. Time kao tvrtka pokazujemo da brinemo o tome da korisnici imaju što kvalitetniju i bolju odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda, ali i da brinemo o zaštiti okoliša, posebice vode u našem Bosutu - rekao je novinarima nakon potpisivanja ovog vrijednog ugovora direktor VVK-a Ivan Rimac.


Projektom je obuhvaćena nadogradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda UPOV-a Jošine (prelazak na III. stupanj pročišćavanja) te nadogradnja i puštanje u rad uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Otok, Ivankovo i Cerna. Vinkovački uređaj sada ima mehaničko i biološko pročišćavanje, a u trećoj fazi uređaj će uklanjati i dušik i fosfor iz otpadne vode, čime će se stupanj zaštite okoliša u gradu dići na još višu razinu, pojašnjavaju u VVK-u. Osim ovoga predviđeni su radovi na kišnom preljevu Dilj te kišnim preljevnim spremnicima Dilj, Jug i Zalužje na području grada Vinkovaca.
Rok za završetak radova je 22 mjeseca, uključujući razdoblje pokusnog rada od 9 mjeseci. Provedbom navedenih radova te prethodno započetih radova na izgradnji i rekonstrukciji sustava odvodnje, završit će se projekt aglomeracija Vinkovci, Otok, Cerna i Ivankovo, čime će se razina komunalne usluge na uslužnom području VVK području podići na višu razinu. M. Flego
Možda ste propustili...

MLADI KUHAR IZ RESTORANA U BOŠNJACIMA NA DANIMA HRVATSKOG KULINARSTVA

Stjepanu Franjiću bronce u dvije discipline

NA OLAJNICI

Uredili nogostup

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAJSKUPLJI ČARDAK NA SVIJETU JE NA TRŽNICI BELI MANASTIR

Vlasnik čardaka i nadalje postavlja uvjete koje Grad ne može, a i ne želi ispuniti

2

NAKON TEŠKE OPERACIJE U AMERICI

Maleni Šimun uspio - prohodao je!

3

DARIJA PEROŠEVIĆ PONOS JE VALPOVA

Nakon što je dobila borbu za život, osvaja važne poduzetničke nagrade