Regija
HARKANOVČANI TRAŽE ODGOVORNOST

Nova cesta krpana dva dana nakon asfaltiranja, pojavila se ulegnuća, asfalt se mrvi
Objavljeno 23. ožujka, 2019.
HARKANOVCI

Premda je početkom ove godine kraju priveden jedan od projekata koji su bili dugogodišnja želja Harkanovčana i jedna od najvećih investicija u tom mjestu – nerazvrstana cesta do groblja, ona je izvor velikog nezadovoljstva mještana, tvrdi dugogodišnji predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Harkanovci Jozo Piškorjanac (na snimci).

- Nakon završetka projekta koji je prezentiran kao kvalitetan, došlo je u najmanju ruku do čudnih okolnosti - cesta je već drugi dan nakon završetka morala biti rezana i krpana na dva mjesta, što je za novi projekt i investiciju koja je stajala više od dva milijuna kuna u najmanju ruku neprihvatljivo! - obrazlaže Piškorjanac, pokazujući na "pokrpanu" novu cestu prema groblju. Kaže da to nije i jedina zamjerka na izvedeni posao, jer je asfaltna cesta došla do polovine grobljanske parcele, a onda 30-ak metara prije kraja neobjašnjivo stala, pa je ostatak puta ostao neasfaltiran. Nakon završetka radova počele su sve češće i glasnije pritužbe i žalbe mještana, posebice zbog činjenice da se nekolicina njih dragovoljno i uz simboličnu naknadu odrekla dijela vlastitog zemljišta kako bi se riješili imovinsko-pravni odnosi i stvorili preduvjeti za početak realizacije tog projekta.

- Kao predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Harkanovci ne želim snositi odgovornost zbog svega što se dogodilo i o svemu sam izvijestio gradonačelnika Valpova Matka Šutala te Mirka Martinčevića iz valpovačke gradske uprave. Oni su izišli na teren i poručili da se istražuje zašto je došlo do nekvalitetno izvedenih radova. Međutim, u međuvremenu je došlo i do vidljivih ulegnuća na nekim dijelovima ceste te mrvljenja asfalta na rubovima, što je dodatno razgnjevilo Harkanovčane koji traže odgovornost za ono što se dogodilo - ističe Piškorjanac.

Premda smo za obrazloženje ove situacije u Harkanovcima službeni upit valpovačkoj gradskoj upravi uputili prije više od dva tjedna, njihovo očitovanje do danas nismo dobili.

Valja podsjetiti da je rekonstrukcija nerazvrstane ceste do groblja u Harkanovcima prošla na natječaju iz Programa ruralnog razvoja, a od ukupne vrijednosti projekta, u iznosu od 2.096.726,56 kuna, EU sufinancira 2.078.462,56 kuna. Projekt je pripremila LRA Valpovo-Petrijevci d.o.o., u suradnji s Upravnim odjelom za gospodarstvo i društvene djelatnosti Grada Valpova i VMO-om Harkanovci.
Lidija Aničić
Asfaltna cesta došla je do polovine grobljanske parcele, 30-ak metara ostalo je neasfaltirano
Možda ste propustili...

OBILJEŽEN DAN OPĆINE BIZOVAC

Projekte razvijaju uz sufinanciranja

DOK SE ČEKA PRIMOPREDAJA OBNOVLJENE ZGRADE

Sud dvorište želi urediti u parking, dobiva nova vozila

Najčitanije iz rubrike