Regija
ODRŽANA REDOVITA SKUPŠTINA

Županjskom DVD-u treba navalno vozilo
Objavljeno 22. ožujka, 2019.
Društvo ima dva vozila za gašenje požara iz 1980. i 1983. godine, i nabava novog je nužna
ŽUPANJA

Dobrovoljno vatrogasno društvo Županja lani je imao 44 intervencije, od toga 10 požara, a ostalo su bile tehničke i druge intervencije. U njima je sudjelovalo ukupno 186 vatrogasaca, 62 vozila i utrošeno je 617 radnih sati, kazao je na izvještajnoj skupštini zapovjednik Zlatko Jemrić. Predsjednik DVD-a Županja Mladen Mikić podnio je izvješće o radu Upravnog odbora za 2018. i poručio kako su sve najvažnije planirane aktivnosti uspješno odrađene. Istaknuo je da je jedan od osnovnih preduvjeta učinkovite provedbe vatrogasne djelatnosti i funkcioniranja sustava kontinuirano provođenje niza aktivnosti i ulaganje u vatrogasnu tehniku i ljude. DVD Županja zajedno s vatrogasnim organizacijama na područnoj i lokalnoj razini stoga provodi niz aktivnosti. Jedna od važnijih je osposobljavanje vatrogasca, što je temeljni uvjet za uspješno provođenje intervencije. Lani su osposobili ukupno 68 dobrovoljnih vatrogasaca iz Županje i okolice za neka od vatrogasnih zvanja. Što se tiče opremljenosti vatrogasne potrojbe, osobna i skupna oprema DVD-a Županja na zadovoljavajućoj je razini.

- Uspjeli smo dobiti novi alat za spašavanje unesrećenih u tehničkim intervencijama HOLMATRO, od Ministarstva gospodarstva kojemu zahvaljujemo - kazao je Mikić. Društvo je iz vlastitih sredstava nabavilo značajnu vatrogasnu opremu vrijednu 76.500 kuna. Što se tiče vozila, vatrogasna cisterna proizvedena 2015., kombi-vozilo iz 2009. i zapovjedno vozilo iz 2014. u funkciji su i u odličnom stanju, što se ne može reći i za vatrogasna vozila iz 1980. i 1983. godine.

- Našem društvu nedostaje navalno vozilo i u tom pogledu moramo napraviti velike pomake. Ulaganje u uređenje zgrade DVD-a Županja također predstavlja veće financijske izdatke i bez potpore Grada Županje to nećemo moći realizirati – kazao je Mikić.

Jedna od zadaća u 2018. bila je pomladiti operativnu postrojbu novim članovima i približiti vatrogasnu djelatnost mladima te je Mikić pozvao zainteresirane da se priključe DVD-u.

Marija Lešić Omerović
Priznanja i odličja
Skupštini DVD-a je, među brojnim gostima, nazočio i predsjednik Vatrogasne zajednice VSŽ-a Antun Jelić. Srebrne vatrogasne medalje uručene su Darku Benakoviću, Zdenku Dabiću i Ivanu Polgaru, a zlatna Josipu Beraču. Spomenicu za 30 godina djelovanja u vatrogastvu dobio je Mladen Mikić. Zahvalnica za poseban doprinos u razvoju vatrogastva uručena je Ivanu Dominkoviću.
Možda ste propustili...

NADBISKUPIJSKA I FAKULTETSKA KNJIŽNICA

Simpozij Akvinski

Najčitanije iz rubrike