Ekonomija
RASTE GLOBALNA EKONOMSKA NEIZVJESNOST

Ulagači u nekretnine postaju sve oprezniji
Objavljeno 23. ožujka, 2019.
Investitori u nekretnine postaju oprezniji zbog zabrinutosti oko političke neizvjesnosti, trgovinskih ratova i sporijeg gospodarskog rasta na ključnim tržištima, navodi se u globalnom izdanju Emerging Trends in Real Estate za 2019. godinu, godišnjem izvješću koje prati stavove ulagača u nekretnine, a koji zajednički objavljuju Urban Land Institute (ULI) i PwC. Unatoč zabrinutosti ispitanici upozoravaju da još postoje pozitivne naznake u sektoru nekretnina u ovoj godini. Vjeruju da će odluka američkih Federalnih rezervi o zaustavljanju rasta kamatnih stopa ublažiti učinke usporavanja. Istraživanje upozorava na promjene koje nadilaze tradicionalne gospodarske čimbenike koji će i dalje pogađati sektor nekretnina. Ovo, kako se navodi nadalje u izvješću, uključuje ubrzano zastarijevanje nekretnina, koje je sve veća brigu vlasnicima imovine diljem svijeta, popraćeno brzim promjenama u području tehnologije, demografije i društvenih normi. Kako nove generacije postaju radnici i potrošači, imovina se već prilagođava kako bi zadovoljila različite zahtjeve tih skupina, kao što je razvoj fleksibilnog rada koji kreiraju iskustvo korisnika.
- Globalni sektor nekretnina brzo se mijenja. Sa sadašnjom dinamikom povrata uloženog i promjenama potreba stanara svjedoci smo izazovnog razdoblja za sudionike u prometu nekretnina - rekao je Craig Hughes, PwC-ov globalni voditelj usluga u sektoru nekretnina Z.R.
Privlačne su alternativne nekretnine
"Sve je veća privlačnost alternativnih nekretnina kao što su studentski smještaj i smještaj za starije osobe. Ovaj trend je temeljna, strukturalna tranzicija unutar sektora koji nastoji zadovoljiti zahtjeve stanara i potrošača koji se brzo mijenjaju. Naš sektor polako prihvaća izazove i mogućnosti koje pruža strukturalni utjecaj tehnoloških, društvenih i demografskih trendova na izgrađeno okruženje“, izjavio je W. Edward Walter, glavni izvršni direktor ULI-ja, i dodao da će ove promjene imati trajni utjecaj na tržištima diljem svijeta.
Možda ste propustili...

POTPORU ĆE PRIMITI VIŠE OD 100.000 GOSPODARSTAVA

Započela isplata predujma poljoprivrednicima

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PORAST PROIZVODNJE BILJA U HRVATSKOJ

Najviše rasla proizvodnja vina, grožđa i kukuruza

2

KLJUČNO TRŽIŠTE U STALNOM PORASTU

Prihodi tekstilaca najveći u 10 godina

3

RAIFFEISEN BANK INTERNATIONAL

Kontinuiran jak rast zajmova