Mozaik
STEPHEN KING

Nova adaptacija kultnog romana Groblje kućnih ljubimaca
Objavljeno 23. ožujka, 2019.
Godine 1983. roman Groblje kućnih ljubimaca Stephena Kinga potaknuo je generacije entuzijastičnih čitatelja svojim darom za spajanje uobičajenog i neobičnog u nadnaravne trilere koji istražuju naše najmračnije impulse.

Na temelju romana Stephena Kinga film Groblje kućnih ljubimaca prati dr. Louisa Creeda (Jason Clarke), koji je nakon preseljenja sa suprugom Rachel (Amy Seimetz) i njihovo dvoje male djece iz Bostona u ruralni Maine, otkrio tajanstveno groblje skriveno duboko u šumi u blizini njihovog novog doma. Kad se dogodi tragedija, Louis se obraća svom neobičnom susjedu, Judu Crandallu (John Lithgow), i time izaziva opasnu lančanu reakciju koja oslobađa nedokučivo zlo s užasnim posljedicama. Kao glasnik konačne sudbine obitelji Creed, Ellieina mačka Church (kratica za Winston Churchill) razigrana je, ljubazna i dopadljiva na početku priče. Kada ga groblje oživi, on postaje nasilan i lukav, i smrdi na trulo meso.

Lithgow kaže da će film Groblje kućnih ljubimaca gledatelje odvesti u šokantnu pustolovinu. Jedan od razloga zbog kojih je Stephen King tako ponosan na ovu knjigu je taj što osjeća da je doista postigao ono što najviše želi: ispričati priču koja govori istinu, izražava duboke i istinske emocije, a zatim vas muči s njima. Lithgow se još uvijek pita što bi učinio u Louisovom mjestu.

„To je ono što je tako posebno u ovoj priči", kaže on. „U vašem životu postoje ljudi koje toliko volite da imate osjećaj da ne možete bez njih. Što biste učinili kad biste imali priliku vratiti ih kad ih izgubite?“

Prve reakcije na novu adaptaciju romana oduševile su sve obožavatelje Kingovih knjiga. "Postoji mnogo adaptacija knjiga Stephena Kinga u zadnje vrijeme, ali Groblje kućnih ljubimaca najbolja je verzija Stephena Kinga.", "PetSematary donosi strah od početka do kraja.", "PetSematary me dobio. Užasno je strašan, ujedno i zabavan, nisu štedjeli na jezivim detaljima i nekako je mračniji od knjige. Poprilično impresionirana i zadovoljna. Ulaznice za pretpremijernu projekciju, 3. travnja su u prodaji.J.Kn.
Možda ste propustili...

NAJBOLJE OTVARANJE TOG ŽANRA U HVATSKOJ

Nastavak hit horora “Ono” ruši rekorde u našim kinima

U POVODU 50. OBLJETNICE ORIGINALA

Reizdanje “Let It Bleed”

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PJEVAČICA OTKRIVA

Sinead: Prince me zamalo pretukao

2

VEČER MODE I LJEPOTE 2019.

Modni spektakl u okviru 54. Vinkovačkih jeseni

3

USKORO NATJEČAJ ZA ZAGREBAČKI FESTIVAL

Neno Belan: Vodimo se kvalitetom pjesama