Mozaik
VRATILI SE U OSIJEK S HRPOM MEDALJA

Plesači Shinea u jednom
vikendu bili u Zagrebu,
Beogradu i Amsterdamu
Objavljeno 23. ožujka, 2019.
Čak tri grupacije plesačica i plesača sudjelovalo je na međunarodnim plesnim natjecanjima

Drugi vikend u ožujku ostat će trajno upamćen među plesačicama i plesačima Plesnog studija Shine iz Osijeka. Ovaj vrijedni plesni klub, koji ove godine slavi 15 godina rada, u dva je dana sudjelovao na tri jaka plesna natjecanja - u Zagrebu, Beogradu i Amsterdamu. Ne treba napominjati da je riječ o izuzetnom zahtjevnom projektu jer je trebalo organizirati put plesača na natjecanja, koji su se za natjecanja mjesecima mukotrpno pripremali u dvorani. Sve je na kraju uspješno završeno, a kao šlag na torti, vratili su se u Osijek s hrpom zlatnih i srebrnih medalja.


- Ma ples je savršenstvo! S odmakom zime i hladnih dana u svima nama budi se potreba za jačom aktivacijom, i tjelesnom i onom mentalnom, a upravo ples i plesni pokret nudi se kao savršeni spoj svega onoga što je čovjeku potrebno ne bi li potpuno odbacio pospani plašt kojim je bio zaogrnut sve te prethodne zimske dane. I dok su neki još uvijek u fazi buđenja i odbacivanja debelih slojeva, naši su plesači vrijedno radili na ostvaraju svojih zacrtanih ciljeva. Upravo takva – vrijedna i energična ekipa rasplesanih pojedinaca - čini osječki Plesni studio Shine - rekla nam je predsjednica udruge i voditeljica plesnih tehnika, Mira Sekereš


Za "Šajnice" drugi vikend u ožujku bio je sve samo ne uobičajen. Za njih su ta dva dana predstavljala visoki stupanj usredotočenosti i ekspresije dugo akumulirane kreativne energije. Naime, čak tri grupacije plesačica i plesača sudjelovalo je na međunarodnim plesnim natjecanjima, s kojih su se svojim kućama vratili s brojnim priznanjima i nagradama kvalifikacija vodećih, pobjedničkih pozicija. Tako je pod stručnim vodstvom trenerica Mire Sekereš i Suzane Žuljević svoju ljubav prema plesu uspješno prezentirala grupa plesača u dobi od 9 do 11 godina na međunarodnom natjecanju u Beogradu, gdje su osvojili dva srebra i jedno zlato. Druga i najmlađa plesna skupina, s voditeljicama Majom Zec i Mirom Sekereš, vještinu svojih plesnih pokreta pokazala je u Zagrebu te dobila nagradu za najkreativniji kostim na natjecanju, a najstarija grupa Gold i Trio djeca na Dance World Cup kvalificirala se na svjetsko plesno natjecanje u Portugalu.


Treća je pak skupina gold plesača, s voditeljicom plesnih tehnika Suzanom Žuljević, otišla u Nizozemsku, u Amsterdam, gdje se među velikim brojem natjecatelja iz Indije, Rusije, Srbije, Austrije, izborila za čak tri zlata i dva srebra. Impresivna dostignuća, ali i kontinuirani rad i posvećenost samo su neke od kvaliteta koje krase vrijednu ekipu plesača ovoga plesnoga studija.


Iz Plesnog studija Shine napominju kako su plesači jedna velika obitelj u kojoj itekako važnu kariku čine roditelji plesača. Bez njihove se potpore ovakav zahtjevan vikend, koji bi bio težak i za većinu profesionalnih nogometnih klubova, ne bi mogao ostvariti. Neki su bili i pratitelji na natjecanjima te ujedno i najvatreniji navijači!
Plesni studio Shine organizira razne seminare te plesače školuju prema raznim stilovima - prvenstveno jazz dance, ali tu je i balet, hip-hop, break, funky jazz, moderni i suvremeni ples. U studiju sa plesačima, početnicima, ali i vrsnim plesnim virtuozima, rade plesni pedagozi s višim obrazovanjem i dugogodišnjim plesnim iskustvom. "Velika nam je čast sudjelovati svake godine na susretu plesača i to naravno uvelike pridonosi našem daljnjem razvijanju i plesnim idejama. Većina plesača Shinea plesala je u Hrvatskom narodnom kazalištu, a nositelji smo i projekta Međunarodni dan plesa, koji se održava u suradnji svih Osječkih plesnih klubova te sudjelujemo rado na mnogim humanitarnim i drugim manifestacijama", kaže Sekereš.
Milan Bugarić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SANJA HAJDUKOVIĆ PJEVAČICA TAMBURAŠKE GLAZBE IZ ĐAKOVA

Mi Slavonci smo prejaki, ni
korona nam ne može ništa

2

TUGA GLAZBENIKA I STRUKE ZBOG SMRTI RAJKA DUJMIĆA

Svojim je pjesmama bio dio
naših života i one će živjeti
zauvijek u mnogim srcima

3

ISKUSTVA ASTRONAUTA

Tutnjava, udari i vrućina prilikom povratka s ISS-a