Kultura
KLIKNULI S DIONIZOM

Senzacija za kraj festivala - Koncert Krankšvestera!
Objavljeno 22. ožujka, 2019.
ZAŠTO KRANKŠVESTER? Oni scenskim konceptom i dionzijskom energijom pripadaju našem festivalu, a naglašavanjem fetišističke eksploatacije tijela daju svoj odgovor ovogodišnjoj temi Dioniza – kažu organizatori
Festival Dioniz ove će godine završiti uistinu spektakularno. Naime, u nedjelju, 31. ožujka, u večernjim satima, nakon završetka službenog dijela svečanosti zatvaranja, bit će kao vrhunac završnog programa održan i koncert iznimno popularnog osječkog dueta Krankšvester u Rock baru King.

Međunarodna publika
Svečanost zatvaranja počinje u 20.30 sati u đakovačkom Kinu proglašavanjem najbolje studentske predstave te izvedbom završne predstave, koju će pod naslovom „Puna vreća taskova“ odigrati domaćini festivala, tj. studenti glume i lutkarstva s Akademije za umjetnost i kulturu. A onda za domaćine, organizatore, goste, profesore i studente s raznih europskih kazališnih akademija slijedi upoznavanje s kulturnim fenomenom Krankšvester.

Nema dvojbe kako će gosti biti i zatečeni i oduševljeni kada stupe u prvi kontaks sa zvukom, energijom, ali i scenskim performansom ovog osebujnog benda čiju izvedbenu i žanrovsku kompleksnost te razigranost medijska i glazbena kritika prema dosta labavim mjerilima i dojmovima smješta u ladicu hip hopa.

Kako god, organizatori festivala Dioniz izjavljuju da su odlučili festival ove godine okruniti nastupom upravo ovakvog dueta iz potencijalne ponude naše glazbene scene jer se Krankšvester odlikuju scenskom konceptualnošću i dionizijskom energijom koja u cijelosti korespondira s vrijednostima i idejama festivala Dioniz.

Dioniz i Krankšvester kliknuli
Njihov osmišljeni neoprimitivizam i vulgarni hedonizam kao refleksija erodirane društvene klime ujedno naglašavaju politiku fetišiziranja i eksploatiranja tijela i materijalizma, što je posve u duhu svih onih pozicija s kojih se u pet dana trajanja festivala propitivalo tijelo.
Iz medijske kronike Krankšvesterovih nastupa

„Eksplicitno kontroverzno! Ubojiti osječki tandem! Prelaze granicu prihvatljivog. Brutalna seksualizacija. Raspametili su publiku.“

Možda ste propustili...

U CEKATE-u PREMIJERNO "ŠETAČI PASA"

Začinjeno dozom humora i veselja

DAN OTVORENIH VRATA HAZU-a 13. STUDENOGA

Otvorit će palaču HAZU-a i 30-ak jedinica

GALERIJA LIKOVNIH UMJETNOSTI VINKOVCI

“Štep zlatne igle” Igora Dragičevića

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

11. EUROPSKA NOĆ KAZALIŠTA DILJEM SLAVONIJE

Zaljubite se i vi u teatar

2

HRVATSKA FASCINACIJA STARIM EGIPTOM

Finissage izložbe Egipatsko blago u Osijeku

3

NOVI CIKLUS EDUKATIVNIH RADIONICA OSJEČKOGA HDLU-A

Obrazuju publiku koja se ne zadovoljava veselicama