Kultura
NILS JENSEN

Instrukcije iz Grotowski i Suzuki metode
Objavljeno 22. ožujka, 2019.
Radionice na festivalu Dioniz prilika su za studente da se upoznaju s raznim metodama tehničkog i profesionalnog usavršavanja glumačkoga umijeća. Ove će godine na radionicama biti zastupljene instrukcije iz Grotowski i Suzuki metode.

Radionica Grotowski metode temeljit će se na fizičkom treningu glumca i kombinirati ekspresiju tijela, glasa, riječi i ritma u organsku scensku poruku. Radit će se na pokretanju glumčeva tijela u pojedinačnoj i grupnoj akciji i stvaranju solo i grupnih malih scenskih struktura. Voditelji su Elina Toneva, pjevačica i glumica kazališta Chorea, i Tomasz Rodowicz, povjesničar filozofije, glumac, glazbenik, redatelj, a sudjelovao je i u parateatarskoj djelatnosti Jerzyja Grotowskog.

Suzuki metoda je pak poznata i kao „gramatika stopala“, a razvio ju je japanski redatelj Tadashi Suzuki za glumce i plesače. S vremenom je postala sve popularnija, pa je čak i standardna rutina u pripremanju umjetnika za nastup kako bi poboljšali fizičku spremnost svog nastupa. Radionicu će voditi Nils Jensen.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAJLJEPŠE BLAGDANSKE PJESME U SVEČANOM AMBIJENTU

Feliz Navidad: Zumbići pjevali molitvu "Oče naš" na svahiliju

2

KIPAR DENIS KRAŠKOVIČ APELIRA:

Skulpture trebaju resiti gradove

3

PLATI I NOSI: 17.-22.12.

Prodajna izložba 70-ak studenata likovnih akademija