Novosti
TVRDNJE MINISTRICE O OBRAČUNU U HDZ-U

Plenković ne zna o kakvim podmetanjima govori Gabrijela Žalac
Objavljeno 21. ožujka, 2019.
Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac rekla je u srijedu za Dnevnik Nove TV da se protiv nje vodi medijski linč te "da ima insinuacije da joj netko smješta i da se možda radi i o unutarstranačkim sukobima." Nije željela govoriti o mogućim razlozima istaknuvši da će ostati suzdržana zbog svega što se moglo vidjeti u proteklom vremenu, "posebice blaćenja nje kao ministrice, članice Vlade, njezine obitelji, uznemiravanja njezine djece." Žalac je spremna predočiti Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa uplatnice za najam luksuznog Mercedesa E klase, vrijednog bar 50.000 eura u vlasništvu tvrtke za najam luksuznih vozila, koji je bio parkiran u dvorištu njezine obiteljske kuće u Vinkovcima, a koji nije naveden u njezinoj imovinskoj kartici. Mjesečni najam za auto plaća, kaže, njezina mama, a ugovor je sklopljen na godinu dana.


Na pitanje tko smješta ministrici Žalac, premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u četvrtak je odgovorio da ne zna. Ne zna ni o kakvim unutarstranačkim podmetanjima govori ministrica. Zna, kaže, da će HDZ ostati jednako snažan kao što je i danas.


Glavni tajnik HDZ-a i predsjednik Sabora Gordan Jandroković izjavio je također kako nema spoznaja o navodima ministrice o obračunima u HDZ-u. "Morate nju pitati, možda ima nekih stvari koje ja ne znam", rekao je Jandroković novinarima upitan je li ozbiljno od ministrice da je u javnost izašla s tezama da napade na nju smješta netko u HDZ-u. "Možda je netko sabotira, protiv nje lobira, možda je vlada, možda su Srbi, možda masoni..." citirao je Jandroković stihove pjesme Vojka V "Kako to". Novinari su ga pitali i u kakvim je odnosima s Josipom Stojanovićem Jollyjem, poduzetnikom, s obzirom na niz neodgovorenih pitanja vezano uz odnose Jollyja s HDZ-om i ministricom Žalac, pa i vezano uz natječaj s kraja prošle godine kada je upravo Stojanović u Splitu dobio posao s autobusima. "Provjerio sam oko tih autobusa, i s ministrom Butkovićem. Dakle, tu ne bi trebalo biti nikakvog utjecaja ministrice Žalac", rekao je.
Mostov politički tajnik Nikola Grmoja u Saboru je optužio HDZ da je "klijentelistička organizacija koja je sklona i kriminalu i aferama." Neuvjerljivima smatra tvrdnje Gabrijele Žalac da je Mercedes unajmila njezina majka. Predsjednik SDP-a Davor Bernardić ustvrdio je da u vezi s Mercedesom postoji ozbiljna sumnja na korupciju. H/D.Pav.
Jandroković: O obračunima u HDZ-u morate pitati Žalac, možda neke informacije do mene nisu došle
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana