Novosti
RAVNATELJ SOA-E DEMANTIRAO UKLJUČENOST RH U AFERU SA SELEFIJAMA

Markić: Razjasnit ćemo optužbe iz BiH
Objavljeno 21. ožujka, 2019.
Nakon trosatne sjednice saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, na kojoj su razmatrana i prihvaćena izvješća sigurnosnih službi za 2018., ravnatelj Sigurnosno-obavještajne agencije Daniel Markić izjavio je novinarima kako vjeruje da će s vodstvom Obavještajno-sigurnosne agencije BiH razjasniti optužbe da hrvatski obavještajci vrbuju i naoružavaju selefije u BiH.


Markić je više puta rezolutno demantirao tu priču, koja je krenula nakon tvrdnji ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića da SOA vrbuje selefije kako bi potvrdila optužbe predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović o tisućama radikalnih islamista u BiH.


"Vrlo je zanimljivo, čak i šokantno, ono što se događa u BiH i vjerujem da ćemo tu situaciju što prije razjasniti, jer je to potrebno i njima, i nama, i svim našim partnerima. Nije mi posve jasno što se dogodilo. Do sada smo imali suradnju u području borbe protiv terorizma s OSA-om i želim reći da SOA u BiH ima samo jednog sugovornika, a to je OSA, meni kao ravnatelju SOA-e sugovornik je ravnatelj OSA-e. Nadam se da ćemo to razjasniti", izjavio je Markić novinarima. Kaže kako je cijeli dan kada je u javnost izišla afera s navodnim vrbovanjem selefija proveo s ravnateljem OSA-e na skupu kojem je tema bila borba protiv terorizma. "Do tog dana, kao ravnatelj SOA-e, bio sam uvjeren da mi dobro surađujemo", kazao je Markić.


Predsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Ranko Ostojić ustvrdio je da su članovi Odbora čelnicima službi postavljali vrlo konkretna pitanja, na koja su dobili konkretne odgovore, te da su zadovoljni dobivenim informacijama.


Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović rekao je u četvrtak u Neumu kako će dužnosnici te stranke u državnom Vijeću ministara zatražiti istragu navodne afere s vrbovanjem selefija od hrvatske obavještajne agencije, nazvavši prikupljanje i objavu informacija paraobavještajnim djelovanjem unutar BiH s ciljem diskreditiranja. H
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

POKRENUTA ISTRAGA ZBOG MALVERZACIJA U BIJELOM BRDU

Oštetili poduzeće za 16 i
državu za 4,9 milijuna kuna

2

ČUVENI GRADITELJ CRKVENIH ORGULJA IZ JAGODNJAKA

U velikim orguljama pariške
Notre-Dame utkano je ime
Baranjca Josefa Angstera

3

KONAČNO ZA STOL SJELI AKTERI ZAVRZLAME OKO VRTIĆA U ČEPINU

Dogovoreno je: “Zvončić” ostaje u sustavu DVO-a