Regija
USKORO POTPISIVANJE UGOVORA ZA GRADNJU

Nova prometnica bit će svojevrsna mjesna obilaznica
Objavljeno 22. ožujka, 2019.
KNEŽEVI VINOGRADI - Premda Općina Kneževi Vinogradi svoju budućnost vidi, prije svega, u razvoju kontinentalnog turizma i poljoprivrede, općinski čelnici ni u kom slučaju ne zanemaruju ulaganje u komunalnu infrastrukturu poslovne zone koja se nalazi na ulazu u Kneževe Vinograde iz smjera Grabovca, odnosno Belog Manastira.

- Postojeći investitori u poslovnoj zoni u ovom trenutku zapošljavaju približno 160 ljudi, a u vrijeme trajanja sezonskih poslova broj tamo zaposlenih mnogo je veći - kaže načelnik Općine Kneževi Vinogradi Vedran Kramarić, naglašavajući kako je to samo jedan od razloga što općina želi da cijelo područje poslovne zone bude uređeno i svrhovito. Tvrdi kako ovih dana očekuje poziv iz Ministarstva gospodarstva za potpisivanje ugovora o gradnji nove prometnice koja će od poslovne zone voditi do silosa u vlasništvu tvrtke Fermopromet. Projekt gradnje ove nerazvrstane ceste, podsjetimo, Općini je odobrila Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (APPRR), a riječ je o natječaju iz Programa ruralnog razvoja RH 2014.- 2020., Mjera 7.2. Vrijednost je investicije (projekta) 5,7 milijuna kuna.

- Buduća cesta svojevrsna je obilaznica Kneževih Vinograda. Ona će, na neki način, biti i kralježnica razvoja sportsko-rekreativnog turizma jer su na nju naslonjeni budući sadržaji vezani upravo uz turističku i ugostiteljsku ponudu - ističe Kramarić. Nadalje, kaže kako zainteresiranih za ulaganje u poslovnu zonu stalno ima. Neki su svoj interes već realizirali, poput tvrtke koja je prošle godine počela otkup raznih poljoprivrednih kultura, neki su već kupili pojedine čestice kako bi proširili proizvodnju, a neki su još uvijek u fazi razmišljanja.

- Dobili smo i ponudu tvrtke iz Darde za kupnju čestice, na kojoj bi trebala biti sagrađena autopraonica. Najavljena je gradnja još jedne autopraonice kod kružnog toka, a koliko čujem, za otvaranje objekta iste djelatnosti zainteresirana je i treća tvrtka - priča Kramarić. Ovo je samo dio planova čija bi realizacija trebala biti (ili početi) ove godine. U općini su trenutačno zaokupljeni (i) Gator festom, koji će suorganizirati s TZ Baranjom i udrugom Surduk, inače glavnim organizatorom Vinskog maratona.

- Bio sam na sastanku s direktorom TZ-< Baranje i članovima udruge Surduk. Sve je još uvijek u radnoj verziji, a ono što mogu reći je da će Gator fest djelomice promijeniti koncept, ali će bit priče ostati jednaka - podvlači Kramarić. I. Getto
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana