Crna kronika
PUNO STRADANJA U JEDNOM DANU

Četiri nesreće u Požegi
Objavljeno 22. ožujka, 2019.
Uhićen je vozač koji je pijan automobilom prošao kroz crveno i skrivio sudar
POŽEGA - Požeški su policajci dovršili očevide prometnih nesreća u kojima su u srijedu ozlijeđene dvije pješakinje. Prvo je oko 12 sati na raskrižju Vukovarske i Ulice dr. Franje Tuđmana u Požegi 62-godišnjak autobusom naletio na 83-godišnju pješakinju koja je prelazila cestu na obilježenom pješačkom prijelazu. Tom prilikom 83-godišnjakinja je teže ozlijeđena, a vozač je kazneno prijavljen.
U drugoj nesreći oko 16.15 u Osječkoj ulici u Požegi došlo je do naleta automobila Honda kojim je upravljao 37-godišnjak na 12-godišnje dijete koje je izvan obilježenog pješačkog prijelaza prelazilo kolnik i tom prilikom je lakše ozlijeđeno. Samo deset minuta ranije požeški su policajci intervenirali i zbog neobične nesreće koja se dogodila na prostoru benzinske postaje u Zagrebačkoj ulici. Kako je utvrđeno, kamion požeških registracijskih oznaka koji je na krovu kabine bio nadograđen udario je i oštetio nadstrešnicu benzinske postaje. Za upravljačem kamiona bio je 27-godišnjak kojemu su policajci na mjestu događaja naplatili kaznu. Dodatno će morati i sanirati štetu na benzinskoj postaji.


Policija je u četvrtom slučaju pak uhitila 51-godišnjaka koji si je priskrbio nekoliko prijava te vjerojatni kraći boravak u zatvoru. Policija je oko 20.50 obaviještena da se na raskrižju Ulice Stjepana Radića, Industrijske i Osječke dogodila prometna nesreća s materijalnom štetom. Tijekom očevida policajci su utvrdili kako je za nesreću kriv 51-godišnjak koji je Volkswagenom požeških registracijskih oznaka prošao kroz crveno svjetlo i tako izletio pred Daciu požeških oznaka koju je vozila 44-godišnjakinja pa je došlo do sudara. Osim činjenice da je skrivio nesreću prolaskom kroz crveno svjetlo, policajci su 51-godišnjaku izmjerili 1,77 promila alkohola u krvi te utvrdili da nema vozačku dozvolu jer nikada nije polagao vozački ispit. Pijanog vozača policajci su uhitili i odvezli do policijske postaje gdje je do jutra bio na triježnjenju.


Zbog stradanja dviju pješakinja policija je apelirala i na vozače, ali i pješake, da poštuju prometna pravila. "Pozivamo vozače da se pješačkom prijelazu približavaju brzinom koja pješake neće ugroziti. Zaustavite vozilo ispred pješačkog prijelaza kada pješaci pokazuju namjeru prelaska ceste. Vozače zamoljavamo i da obrate pozornost na pješake prilikom vožnje unatrag jer pješaci često nisu u prvi trenutak vidljivi", priopćava policija.
Pješaci se pak zamoljavaju da prilikom prelaženja ceste koriste obilježene pješačke prijelaze te prelaze cestu kada se uvjere da je cesta slobodna ili kada se uvjere da ih je vozač uočio i da smanjuje brzinu kretanja vozila kako bi ih propustio. "Kada na cesti nema pješačkog prijelaza, preko kolnika prelazite pažljivo i najkraćim putem, nakon što ste se uvjerili da to možete učiniti na siguran način, i to tako da ne ometate promet vozila", poručuje policija.
Milan Bugarić
Možda ste propustili...

ZAUSTAVILI GA NA GRANICI

Izgon iz RH zbog krivotvorene vize

SUDARI I SLIJETANJA S CESTE DILJEM SLAVONIJE

Zbog neopreza vozača u više nesreća ozlijeđeno 11 osoba

OSAM OSOBA PRIJAVLJENO ZBOG RATNOG ZLOČINA IZ 1991.

Zlostavljali su civile u Grabovcu

Najčitanije iz rubrike