Kultura
PROMOCIJA KNJIGE JULIJANE ADAMOVIĆ U KNJIŽARI NOVA U OSIJEKU

Baš ništa nije onako kako se čini
Objavljeno 21. ožujka, 2019.
OSIJEK - U Klubu knjižare Nova danas (petak, 22.ožujka) u 18 sati bit će predstavljen izuzetan roman "Divlje guske" Vukovarke Julijane Adamović.

U romanu "Divlje guske" ništa nije onako kako se na prvi i drugi pogled čini. Očevi i majke nisu samo brižni roditelji, koji podižu svoju djecu, djedovi i bake nisu samo toplo krilo, u kojem se unučice gnijezde uz biblijske priče, guske nisu tek pernate predstavnice idiličnog seoskog ambijenta, a ni djevojčice, koje nose priču nisu baš najtočnija, očekivana verzija sebe.

Julijana Adamović začudnim je jezikom i autentičnim tonom ispisala dirljiv, moćan i potresan roman o jednom odrastanju, koje je moglo izgledati sasvim drugačije - da su se jedni malo više, a drugi malo manje voljeli, da su neke prostorije bile otključane, a druge pod ključem, da su jedni malo više govorili, a drugi šutjeli, da su neki preživjeli, a drugi umrli na vrijeme, i da je bar pola svega bilo onako kako je trebalo biti. Ali nije. U tome je i tuga i moć romana "Divlje guske", koji dira tamo duboko, gdje se njegova autorica hrabro usudila posegnuti. D.Kć.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U NASTAVKU USPJEŠNOG ART TJEDNA

Izložba u povodu 25 godina postojanja vinkovačkog HDLU-a

2

U MRAMORNOJ DVORANI GRADSKOG MUZEJA VUKOVAR

Koncertni ciklus Eltz: Duo Eolian

3

2. MEĐUNARODNO NATJECANJE “DAMIR SEKOŠAN”

Gosti iz Italije, Srbije i Hrvatske odabrali najbolje glazbene talente