TvObzor
DODJELA NAJPRESTIŽNIJE HRVATSKE GLAZBENE NAGRADE

Najveća imena glazbene scene nastupaju na Porinu
Objavljeno 22. ožujka, 2019.

Do završne dodjele najprestižnije hrvatske glazbene nagrade ostalo je sedam dana, a uskoro će započeti i pripreme u dvorani Centra Zamet, gdje će se u petak, 29. ožujka, održati završna svečanost. Rijeka, kao Europska prijestolnica kulture 2020, domaćin je ove velike glazbene manifestacije, a organizatori Porina najavljuju pravi glazbeno-scenski spektakl na kojemu će nastupiti omiljene hrvatske glazbene zvijezde.

Na raskošnoj pozornici Porina nastupit će: Antonela Doko, Branimir Gazdik, Detour, Igor Geržina, Josipa Lisac, Kensington Lima, Lana Janjanin, Marko Tolja, Massimo, Mile Kekin, Neno Belan, Nina Badrić, Ogenj, Parni valjak, Petar Grašo, Vatra, Vojko V, Zbor Hrvatske radiotelevizije i Zvjezdan Ružić. U gotovo dva sata programa gledatelji pred TV ekranima i posjetitelji u Centru Zamet uživat će u nastupima glazbenih zvijezda koje su, uz proglašenje dobitnika prestižnih statua, uvijek najatraktivniji dio večeri. Pojedini će se izvođači udružiti na pozornici, a svečanu ceremoniju dodjele Porina i ovaj će put voditi, već uigrani dvojac, Iva Šulentić i Ivan Vukušić.

Izravan prijenos dodjele Porina emitirat će se u 20.05 na Prvome programu Hrvatske televizije, a svečanost će se pratiti i na Drugome programu Hrvatskoga radija.

Nikola Kučar