TvObzor
HRT

Luther - domišljat i zabavan psihološki triler
Objavljeno 22. ožujka, 2019.

Luther je izvrstan detektiv kojeg muči mračna strana čovječanstva. On baca svjetlo na ono od čega drugi strahuju, zaviruje u srca i umove psihopata i ubojica, ali i u tamne kutke vlastite duše. S Idrisom Elbom ("Žica") u glavnoj ulozi, Luther je napet, domišljat i zabavan psihološki triler, kojeg nosi intelektualno izvrstan, ali emocionalno impulzivan policajac.

Lutheru je njegova profesija više poziv nego posao. Svoju ideju moralnog poretka slijedi koliko i pravila i kodekse kaznenog zakona. Vidjet ćemo kako se Luther suočava s nizom psiholoških duela između lovca i lovine, grabežljivca i plijena. Upoznajemo njegovu sposobnost za nasilje, ali i dobrotu; njegovu iznenadnu ranjivost i nevjerojatni vizionarski um. Otkrivamo zašto ga je supruga ostavila zbog drugog muškarca i zašto kod svojih kolega često izaziva zabezeknutost i osjećaj strahopoštovanja.

No kako se intenzitet njegovih uvjerenja spaja sa žestinom njegovih strasti, postavlja se pitanje je li Luther sila dobra ili čovjek koji srlja u samouništenje. Lutherova osoba od povjerenja je Alice, njegova zakleta neprijateljica i prelijepa višestruka ubojica koja mu otpočetka izmiče i s kojom se s vremenom upušta u ubojito nadmudrivanje. Kako ulozi postaju sve viši i osobniji, Lutherov samotnjački put vuče ga na sam rub iskušenja. Hoće li se njegovi osobni demoni pokazati jednako opasnima kao i kriminalci koje lovi? Idris Elba je za ulogu Luthera 2012. osvojio Zlatni globus u kategoriji glavne muške uloge, a za istu je nagradu nominiran još tri puta. Serija je osvojila još 14 nagrada i 59 nominacija.

Prva epizoda serijala prikazat će se u petak, 29. ožujka, na HRT-u 2 s početkom u 22 sata.

Nikola Kučar
Možda ste propustili...

PRIKAZIVANJE HVALJENE HRT-OVE SERIJE OČEKUJE SE NA JESEN

Počelo snimanje druge sezone “Dnevnika velikog Perice”

JOLE KAO GOST PANELIST U ‘’TKO TO TAMO PJEVA?’’

Atmosfera me potpuno obuzela, stvarno sam uživao

Najčitanije iz rubrike