Mozaik
KINESKI SE ZNANSTVENICI POHVALILI

Policijski pas tragač je kloniran
Objavljeno 21. ožujka, 2019.
Znanstvenici iz kineske pokrajine Yunnan klonirali su, kako su kazali, "Sherlocka Holmesa među policijskim psima tragačima" u sklopu programa čija je svrha skratiti obuku i smanjiti troškove za obuku policijskih pasa tragača. Pas tragač, nazvan Kunxun, kloniran je u suradnji tvrtke Sinogene Biotechnology Company iz Pekinga i Agronomskog sveučilišta Yunnan.

Iz Uprave Sinogenea kazali su kako se nadaju da će se na taj način znatno skratiti obuka pasa tragača. Prema njihovim saznanjima, obuka klonova vještih i obučenih vojno-policijskih pasa puno je lakša od one običnih pasa. No troškovi kloniranja još uvijek su najveća prepreka, kazao je zamjenik direktora tvrtke Zhao Jianping. Pred Kunxunom, koji sada ima tri mjeseca, opsežna je obuka otkrivanja droge, kontrole potencijalnih krijumčara i kriminalaca te obuka u području potrage za dokazima. Kunxun će postati punopravni policijski pas kad navrši deset mjeseci.

Obuka obično traje oko pet godina i stoji čak 500.000 juana (oko 487.000 kuna). Pritom nema nikakvoga jamstva da će biti uspješna, kažu stručnjaci za obuku životinja s Agronomskog sveučilišta Yunnan. H
Možda ste propustili...

PREDSTAVLJEN KRATKI TEASER ZA NOVU TURSKU ROMANTIČNU SERIJU

“Thank You, Next” stiže na Netflix

DODIJELJENE NAGRADE JUBILARNOG, 20. IZDANJA FESTIVALA

Veliki pečat ZagrebDoxa ide u Tunis

Najčitanije iz rubrike