Sport
SVJETSKI GIMNASTIČKI KUP U DOHI

Robert Seligman finale čeka kao prva rezerva
Objavljeno 21. ožujka, 2019.
Osječki gimnastičar Robert Seligman je na drugom uzastopnom Svjetskom kupu ostao bez finala. No za razliku od Bakua, u Dohi je jučer odradio dobru vježbu i zaradio visoku ocjenu, ali čak ni to nije bilo dovoljno za mjesto među osam najboljih u kvalifikacijama konja s hvataljkama. Osječanin je jučerašnje natjecanje završio na devetom mjestu s ocjenom 14,466 i finale čeka kao prva rezerva.


- Napravio sam vježbu startne ocjene 5,8, koju sam radio i u Bakuu i za nju sam dobio relativno visoku ocjenu, ali finale je ipak izmaknulo za 0,021 bod. Poslije Bakua samopouzdanje se srozalo i uvukla mi se greška na elementu wuguonianu… Sad sam napravio optimalno i u ovih prvih devet gimnastičara treći sam Europljanin, tako da sam spreman za Europsko prvenstvo. Forma je iz dana u dan sve bolja i to me gura naprijed. Nadam se da ću u najboljem izdanju biti na EP-u - kazao je Seligman. U kvalifikacijama "konja" nastupio je još jedan hrvatski gimnastičar, Filip Ude, i u finale ušao kao sedmi s ocjenom 14,533.
Jedina hrvatska predstavnica u srijedu u kvalifikacijama Tijana Tkalčec svoj je nastup na preskoku završila na 12. mjestu s ocjenom 13,466. Danas će svoj put u finale Dohe tražiti Ana Đerek (parter i greda) i Tin Srbić (preča). I. Li.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike