Sport
BIJELO-PLAVI U MAĐARSKOJ

Oporavljeni Ezekiel Henty bit će u konkurenciji za momčad već protiv Gorice?
Objavljeno 21. ožujka, 2019.
Nogometaši Osijeka jučer su otputovali u Mađarsku, gdje će se do nedjelje pripremati za, kako ga je trener Zoran Zekić nazvao, kvalifikacijski susret s Goricom, koji ih očekuje u sljedećem kolu HT Prve HNL.

Bijelo-plavi tijekom petodnevnog boravka u Felcsutu neće biti kompletni jer će im nedostajati reprezentativci László Kleinheisler (Mađarska), Krstal Abazaj (Albanija), Marijan Ćavara (BiH U-21) i Boško Šutalo (Hrvatska U-19), a Zekić na put nije poveo ni Josipa Špoljarića i Danijela Lončara, koji će pojačati kadar druge momčadi za drugoligaški ogled s Lučkim u subotu. No zato se u autobusu našao Nigerijac Ezekiel Henty, koji je okončao terapiju zbog upale pubičnih kostiju, pa bi on trebao biti u konkurenciji za susret sljedećeg kola HT Prve HNL s Goricom. Prvoj momčadi je nakon dužeg vremena priključen i Mihael Žaper, što samo govori koliko je Osijekov kadar deficitaran na poziciji veznih igrača.

- Vidjet ćemo kakva je situacija s Hentyjem i koliko će on moći participirati u radu i u utakmici - rekao je Zekić uoči polaska u Mađarsku.

Nakon četiri kola bez pobjede u Gradskom vrtu upaljen je crveni alarm, jer je ta serija loših rezultata pod veliki upitnik dovela čak i sam plasman u Europu, što je bio glavni cilj ove sezone. Zato se susret s Velikogoričanima tretira kao sudbonosan, pa će se u skladu s tim provesti pripreme za njega.

- Moramo se potpuno mobilizirati jer je to jedini način na koji se možemo izdignuti iz situacije u kojoj smo se našli. Samo se radom i ispravljanjem nedostataka nešto može napraviti, razmišljajući da zajednički moramo dati sve od sebe kako bismo se vratili pobjedama koje uvijek donose i nužno samopouzdanje - ističe Zekić.

Svojevrsna generalka za Goricu bit će prijateljska utakimica protiv Puskas akademije koja se igra sutra na Pancho areni s početkom u 14 sati, a Zekić u tom susretu planira priliku dati svim igračima koje je poveo u Mađarsku.

- Najvjerojatnije će svi igrati, ovisno o tomu hoće li svaki pojedinac biti spreman za nastup. Trenirat ćemo u manjim skupinama, a naglasak će biti na podizanju agresivnosti. Žao mi je što nismo kompletni, ali na to ne možemo utjecati, pa ćemo i bez onih koji su odsutni nastojati što bolje iskoristiti boravak u Mađarskoj - zaključio je trener bijelo-plavih.

Tijekom mini priprema u Felcsutu, osim što će pokušati "naturirati" momčad do krajnjih granica, Zekić će morati potražiti i rješenja za prvotimce koji nemaju pravo nastupa u susretu s Goricom zbog tri žuta kartona. To su desni branič Alen Grgić i veznjak Domagoj Pušić. Radi se o osjetljivim pozicijama u momčadi, a Zekić za njih na raspolaganju nema previše kvalitetnih rješenja pa će biti zanimljivo vidjeti što će odabrati.

Uglavnom, bijelo-plavi se od dolaska novih suvlasnika Ivana Meštrovića i Lőrinca Mészárosa nisu našli u ovako napetoj situaciji. U protekle tri godine više-manje je sve teklo glatko na rezultatskom planu. I zato će susret s Goricom imati golemu težinu, a sa sobom nosi snažno izražen rezultatski imperativ jer je riječ o jedom od izravnih konkurenata u borbi za mjesta koja vode u Europu. Iskustva nam govore kako se momčad Osijeka u prijašnjim sličnim situacijama nije baš uvijek najbolje snalazila. D.Keler
ZEKIĆEVIH 20 ZA FELCSUT
Trener Osijeka Zoran Zekić u Mađarsku je poveo 20 igrača. Među njima su tri vratara: Marko Malenica, Ivica Ivušić i Marijan Antolović te igrači Erik Janža, Guti, Stjepan Radeljić, Gabrijel Boban, Karlo Kamenar, Muzafer Ejupi, Dmitro Lopa, Marko Dugandžić, Tomislav Šorša, A. Barišić, Mihael Žaper, Mile Škorić, Domagoj Pušić, Alen Grgić, Mirko Marić, Marin Pilj i Ezekiel Henty
Možda ste propustili...

MŽNL OSIJEK - VINKOVCI

Vardarac u stotoj do sva tri boda

SUSRET OSMINE FINALA KUPA ŽNS-A OSJEČKO-BARANJSKOG

Donjomiholjčani zaustavili NAŠK

Najčitanije iz rubrike