Sport
DERBI TREĆE HNL "ISTOK" U SUBOTU U VINKOVCIMA

Vodeća Cibalia dočekuje bivšeg trenera Rupnika
Objavljeno 21. ožujka, 2019.
Pred subotnji derbi-susret u Vinkovcima u kojemu će ugostiti Belišće, nogometaši Cibalije odradili su prošlo kolo u Vukovaru gdje su osvojili samo bod. Međutim, trener Vinkovčana Petar Tomić ima za to jednostavno objašnjenje.


- U karijeri nisam vidio lošiji teren. Zaista nismo mogli igrati kako smo mi to naučili, a na tako teškom terenu lakše je uvijek braniti se. Pokušali smo u drugom poluvremenu pritiskom na njihovu posljednju liniju doći do pogotka, ali nije išlo. Zbog svega sam čak i zadovoljan što smo osvojili bod i da se nitko nije ozlijedio - rekao je trener Cibalije Petar Tomić kojemu se za sljedeću utakmicu u konkurenciju vraćaju Kuzmić, Ždinjak i Pavičić, koji su morali pauzirati jednu utakmicu zbog tri žuta kartona.


- Trenutno su upitni Dogan i Tadić. Dogan je već par dana bolestan, a Tadić ima problema sa zadnjom ložom i nećemo znati do utakmice hoće li moći igrati.


U subotu se igra derbi kola u Vinkovcima gdje Cibalia dočekuje Belišće, momčad koju vodi nekadašnji njihov trener Davor Rupnik. Isto tako, obje su momčadi kandidati za viši rang natjecanja. Cibalia je na dobrom putu, Belišće još mora dosta bodova osvojiti ako se želi popeti već ove sezone stepenicu više. Momčad Cibalije se od ponedjeljka priprema za ovaj susret, a trener Tomić vjeruje u dobru igru svoje momčadi i, naravno, pobjedu.


- Belišće ima mladu momčad s nekoliko iskusnih igrača, žele se nadigravati. Idemo tu utakmicu odigrati samo s jednim ciljem, odigrati što bolje. Imamo veliku bodovnu prednost, što nam daje prostora da odigramo što opuštenije i onako kako mi znamo. Vjerujem u svoje igrače i očekujem novu pobjedu pred našom publikom - rekao je trener Cibalije Petar Tomić.


U Belišću su zasad "šaroliko" otvorili drugi dio sezone. Imaju po pobjedu, remi i poraz. Prvu proljetnu pobjedu upravo su ostvarili prošle subote protiv Sloge iz Nove Gradiške (4:2), a posebno kvalitetno bilo je drugo poluvrijeme.


- Nakon prvih 45 minuta protiv Sloge rekao sam igračima da igraju slobodno bez imperativa i pritiska, s odigravanjem okomitih lopti u prostor za Radovanovića i Ratkovića. To su uz neke korekcije u momčadi i učinili, što se vidi po konačnom rezultatu - kratko je opisao prošlu utakmicu trener Belišća Davor Rupnik.


O Cibaliji će reći:


- Za nas je to samo jedna utakmica više u prvenstvu. Dosta je važno kako ćemo se postaviti i suprostaviti od prve minute. Momci su do sada pokazali karakter, posebno sada u drugom poluvremenu protiv Sloge, i vjerujem da će takvi biti i u subotu. Breme utakmice je na svima nama, ali konačan rezultat je u njihovim nogama ili, bolje rečeno, u glavama.


Kako se oduprijeti lideru prvenstva?
- Bit će to poslastica za gledatelje jer Belišće i Cibalia vole se nadigravati. Motiva postoji i zato treba očekivati vitešku, ali fer i korektnu utakmicu. Cibalia je vjerojatno novi drugoligaš, to zaslužuje u svakom pogledu i zato je favorit protiv svake momčadi u ligi. Ipak, ja sam uvijek optimist bez obzira na to gdje i protiv koga igrali - rekao je trener Belišća Davor Rupnik. A.Grgić/Z.Kaptalan
Petar Tomić

trener Cibalije

Imamo veliku bodovnu prednost, što nam daje prostora da odigramo što opuštenije i onako kako mi znamo. Vjerujem u svoje igrače i očekujem novu pobjedu
Davor Rupnik

trener Belišća

Bit će to poslastica za gledatelje jer se Belišće i Cibalia vole nadigravati. Motiva postoji i zato treba očekivati vitešku, ali fer i korektnu utakmicu. Cibalia je vjerojatno novi drugoligaš, to zaslužuje u svakom pogledu i zato je favorit.
Najčitanije iz rubrike