Sport
ŽNK OSIJEK

Zagrijavanje za ono što slijedi do kraja sezone
Objavljeno 20. ožujka, 2019.
“Zečice” su u proljeće, u kojem ih očekuje nikada teža obrana naslova, krenule s pobjedom

Unatoč izostanku većeg broja igračica iz jesenskog dijela sezone, Osječanke su u proljetni nastavak krenule pobjedom. Očekivano uvjerljivom (7:0), jer ekipa Pregrade nije dorasla aktualnim prvakinjama Hrvatske neovisno u kojem sastavu one nastupile.

Trener Tihomir Rudež i asistentica Nada Deže na taj put nisu mogli povesti Lojnu i Maltašić te novopridošlu vratarku Vuković iz Srbije, kao i Joščak te Andrlić koje od početka zimskih priprema nisu u trenažnom procesu te ih nema i neće biti na raspolaganju unatoč što su članice kluba. O njima se na Mačkamami sve manje razmišlja, jer je primarna misao kako dostići vodeći Split koji je tri boda iznad Osječanki uz dodatak da se lider zimus kadrovski dodatno osnažio potvrdivši to s dvije visoke pobjede. Nagovještavajući da bi mogao anulirati gol-razliku koja je i nadalje prednost "zečica" čija je ionako složena zadaća nadoknaditi 0:2 iz splitskog zaključnog jesenskog susreta.

- Mislimo na Split, ali do tada ima još pregršt iskušenja tako da moramo permanentno biti koncentrirani kako si zahtjevnu proljetnu zadaću ne bismo načinili kompliciranijom. Za uvodno proljetno gostovanje u Pregradi bili smo lišeni pomoći terceta iz udarne postave, ali ona kojoj sam ukazao prigodu opravdala je očekivanja te susret brzo kanalizirala u željenom smjeru. Mogao je rezultat biti i osjetnije izražen na našu stranu, budući da je bilo još prigoda osim sedam postignutih pogodaka, ali je ohrabrujuće da smo u fazi obrane dobro djelovali i držali domaće igračice podalje od naše mlada vratarke Slanovic koja je klupska perspektiva. Uz nju su još neke mlađe igračice dobile minutažu, pa je i to dobit uvodnog gostovanja kojim općenito možemo biti zadovoljni. Naročito jer završni dio priprema nije odrađen prema planu zbog izostanka jačih test utakmica, a i šest ponajboljih igračica izbivalo je iz radnog procesa zbog reprezentativnih obveza - elaborirao je Rudež nedjeljni start u Pregradi nakon što je i osobno startao u stručnom stožeru "A" reprezentacije. U njoj nije Lorena Balić koja je proljeće otvorila hat-trickom, dva je pogotka dodala Leonarda Balog, a po jednom su vratarku Pregrade svladale Martina Šalek i Ena Pernar.

Dobro zagrijavanje za ono što slijedi, a prvo sljedeće je novo gostovanje sada u Rijeci kod istoimenog "fenjeraša" s kojim su Osječanke jesenas igrale svega desetak minuta došavši do pobjede 3:0 kakvu planiraju nadmašiti.

- Ne bih se vraćao na prvi susret, jer se on tako uopće ne može zvati. Nisu Riječanke slučajno na začelju bez osvojenog boda, ali primarna mi je zadaća kako dovesti svoj sastav u optimalno stanje koje bi se svakoetapno trebalo popravljati. Idemo, dakle, od utakmice do utakmice, a u riječkoj očekujem novu uvjreljivu pobjedu nedirnute mreže te razigravanje većeg broja igračica - zaključio je trener "zečica" koji se nada na Kvarner povesti sav raspoloživi igrački kadar.
Dražen Lekšan
Najčitanije iz rubrike