Sport
NK ČEPIN

Zeleni bez pogotka u proljetnom dijelu
Objavljeno 21. ožujka, 2019.
Bez pobjede i danog pogotka nogometaši Čepina su u nastavku trećeligaške sezone. Za razliku od prva dva susreta, koja su remizirali, u Ždralovima su ostali praznih ruku jer je tamošnja Mladost slavila rezultatom 2:0. Na taj put, tada drugoplasirana momčad, otišla je bez kvarteta iz udarne postave zbog akumuliranih žutih kartona, tako da je trener Igor Toth na igralištu "Brdo" izveo kombinirani i pomlađeni sastav. Nije mogao računati na stopera Bilobrka te igrača napadačke orijentacije Gregića, Agatića i Bungića, tako da je oštrica otupljena te se Čepinčani nisu uspjeli upisati u strijelce nakon 270 proljetnih minuta. Sastav u Ždralovima nije se uspio othrvati naletima domaćih, ali se kući vratio iskustveno bogatiji.


- Pobjedi domaćih nema zamjerke jer su se otpočetka nametnuli i konstantno prijetili, iako su nas otvorili europogotkom. Da smo dulje izdržali, vjerojatno bi pritisak splasnuo, ali je sada teško o tome govoriti. Nakon toga smo preuzeli više rizika i pokušavali popraviti štetu, istodobno ostavivši prostor pred vratima, što su domaćini iskoristili i zapečatili nam sudbinu. Pozitivno s tog gostovanja je što je više mladih igrača dobilo priliku i sigurno će ju ubuduće dobivati. Budući da nemamo imperativ rezultata, iako volimo pobjeđivati, osnovna je namjera razvijanje igrača, pa u tom kontekstu treba promatrati susret u Ždralovima - sažeo je Toth tu subotnju epizodu nakon koje se Čepin spustio na treće mjesto. Ništa dramatično, ali su pobjede ono što (do)nose atmosferu koja se sada nametnula kao potreba. U nedjelju pokraj Uljare stižu Vukovarci koji bi trebali ostaviti kompletan plijen.
- Vrijeme je, nedvojbeno, za pobjedu i sve je tome podređeno. Imat ćemo znatno veći igrački potencijal jer se u konkurenciju vraća četvorka iskusnijih, koja bi trebala povući ostale prema prvom punom uspjehu u nastavku prvenstva. Gosti se bore za bijeg od začelja i sigurno imaju svoje planove, ali naš je razveseliti svoje pristaše, što i namjeravamo učiniti. Lakih utakmica nema, ponajprije zbog izjednače konkurencije, ali ova koja slijedi prilika je krenuti smjerom koji, prema kvaliteti igrača i uloženom trudu, zaslužujemo - optimistično je čepinski trener najavio taj jedini nedjeljni susret 19. kola u kojemu neće moći računati samo na "požutjelog" Kundida. D.Lekšan
U nedjelju kraj Uljare stiže Vukovar 1991., što bi trebala biti prilika za prve proljetne pogotke i pobjedu
2

boda osvojio je Čepin u proljetnom dijelu prvenstva
Najčitanije iz rubrike