Sport
LIJEP RUKOMETNI AMBIJENT U VINKOVCIMA

Viceprvak države privukao
gledatelje iz cijele županije
Objavljeno 20. ožujka, 2019.
Pobjeda NEXE-a (24:31) nije djelovala demotivirajuće na vinkovačke igrače, koji žele češće igrati u sličnom ambijentu

I ove sezone rukometna Liga za prvaka igra se u Vinkovcima, a ponovno je u vinkovačkoj dvorani gostovao i NEXE. Utakmica je protekla u lijepom ambijentu, uz bučno navijanje navijača Spačve. Na tribinama su bili i mladi rukometaši, ne samo iz Vinkovaca nego i ostalih gradova i mjesta Vukovarsko-srijemske županije, koji su stigli pod vodstvom svojih trenera.


Među njima, zbog slavonskog derbija, na utakmicu su stigli i mladi rukometaši iz Županje. Svi oni došli su pogledati kako igraju vrhunski rukometaši, sanjajući jednoga dana igrati na toj razini, a njihova nazočnost na tribinama zalog je da će Slavonija ponovo iznjedriti rukometaše za prvoligaški rukomet.

Razlika u kvaliteti

Što se tiče same utakmice, primijetila se razlika u kvaliteti. Gosti iz Našica imali su stalno vodstvo, no Vinkovčani su se doista potrudili prikazati što bolju igru i parirati kvalitetnijim gostima. Susret je završen bez iznenađenja, a lijep ambijent istaknuo je i gostujući trener Hrvoje Horvat.


- Čestitao bih Spačvi na fenomenalnom uspjehu i na izvanrednoj sezoni. Kod njih se osjetio umor, a mi smo imali na klupi širi kadar igrača, pa je to na kraju presudilo. Mogao sam puno više rotirati igrače od mog kolege Mečića. Jako me veseli puna dvorana u Vinkovcima i da jedan slavonski derbi bude ovako popraćen. Mislim da su svi koji su bili na utakmici mogli uživati, palo je dosta pogodaka, a bilo je i jako lijepih poteza igrača. Spačvi želim sve najbolje u daljnjem tijeku natjecanja - rekao je trener NEXE-a.


I trener Vinkovčana Josip Mečić nakon susreta djelovao je zadovoljno premda mu je momčad izgubila utakmicu. Svjesni su u klubu da je NEXE jedna druga dimenzija i samo im je želja da pruže što bolji otpor i prikažu se pred svojom publikom u što boljem svjetlu.


- Mogu reći da sam zadovoljan konačnim ishodom utakmice, mislim da je to i realna slika razlike između NEXE-a i Spačve. Prvo poluvrijeme lošije smo otvorili, igrali smo u nekom grču, što je rezultiralo i razlikom u korist Našičana. U drugom poluvremenu sve je bolje izgledalo, bilo je više želje i htijenja. Sve u svemu, zadovoljan sam igrom naše momčadi. Naš je velik uspjeh što ponovo igramo Ligu za prvaka i do kraja ćemo igrati rasterećeno i pokušati odigrati što bolje, pogotovo kada igramo protiv NEXE-a i PPD Zagreba - rekao je trener Vinkovčana, koji je također bio zadovoljan ispunjenosti tribina.


Želja mu je da tako bude i u sljedećim utakmicama njegove momčadi.
- Drago mi je zbog toga, publika nas je cijelo prvenstvo pratila, a ovo je neka vrsta finiša. Mislim da je mogla uživati u potezima obaju sastava i pozivam ju da i u ostalim utakmicama do kraja sezone koje igramo u Vinkovcima dvorana bude popunjena, a mi ćemo se potruditi bar s momčadima s kojima smo igrali u prvom dijelu natjecanja imati pozitivan rezultat - zaključio je trener rukometaša Spačve-Vinkovci.


Antun Grgić
MAĐARI U VELIKOM BROJU STIŽU U NAŠICE
Rukometaši NEXE-a u subotu igaju važnu utakmicu u Kupu EHF-a. Pobjedom nad Grundfos Tatabanyom ne samo što bi osigurali četvrtfinale nego i prvo mjesto u skupini, što bi im donijelo i relativno lakšeg suparnika u nokaut-fazi. Zbog toga se ubrzano prodaju ulaznice za utakmicu. Stoga iz kluba pozivaju navijače da što prije dođu do vrijednog papirića u pretprodaji u caffe-baru Radić, Sport caffeu, Beer gardenu i cafe-baru Escobar. Svoj dolazak u većem broju najavili su i navijači iz Tatabanye, pa će se obračun, osim na terenu, voditi i na tribini.
Josip Mečić

trener Spačve-Vinkovci

Pozivam publiku da i u ostalim utakmicama do kraja sezone koje igramo u Vinkovcima napuni dvoranu, a mi ćemo se potruditi bar s momčadima s kojima smo igrali u prvom dijelu natjecanja imati pozitivan rezultat
Možda ste propustili...

TAEKWONDO GALEB TROPHY - SERBIA OPEN 2024.

Osječanke stekle vrijedno iskustvo

ZEKIĆ NA RASPOOLAGANJU NEĆE IMATI VEZNJAKA

Na Istru 1961 bez Čokaja

Najčitanije iz rubrike