Sport
ŽRK OSIJEK

Bez bodova iz Crikvenice opstanak će biti nemoguć
Objavljeno 20. ožujka, 2019.
Rukometašice Osijeka remijem protiv Umaga u prošlom kolu nakon dugo vremena pomaknule su se s mjesta koje vodi u niži rang te dohvatile 11., posljednje koje garantira ostanak u Prvoj ligi. Osječanke su se bodovno izjednačile s Murvicom te su je "preskočile" zahvaljujući ukupno boljoj razlici pogodaka, no daleko od toga da su time dobile zraka u borbi za ostanak.


Naprotiv, samo bod protiv izravnog konkurenta, realno, propuštena je prilika, iako s obzirom na tijek te utakmice na kraju moraju biti zadovoljne da su i njega dohvatile. To ipak ne znači da je bilo previše razloga za zadovoljstvo, jer ih do kraja prvenstva čeka iznimno velika borba. Od kvarteta ekipa koje se bore izbjeći to 12. mjesto ŽRK Osijek je u najgoroj poziciji, i to ne samo zato što će jedini odigrati pet utakmica, dok preostali klubovi imaju još šest ogleda. "Poguranac" konkurentima je činjenica da je jedan od tih šest susreta i onaj sa Zametom, koji će se automatski registrirati u njihovu korist, pa su Trešnjevka, Umag i Murvica već u startu u plusu od dva boda. Osječanke su trenutno, što se međusobnih ogleda tiče, u nepovoljnoj situaciji sa svim suparnicama, pa će ekipa Jelene Crnov za prvoligaški spas vjerojatno morati dobiti Murvicu i Trešnjevku u gostima, a kod kuće iz ogleda sa Splitom 2010 i Zrinskim uzeti još bar tri boda. Nimalo laka zadaća kada se zna da su Osječanke do sada ukupno uzele samo osam bodova. Svjesna toga je i Crnov, koju čeka "nemoguća misija" ako njezine igračice budu ponovile izdanje poput onog s Umažankama.


- Obrana nam je bila mlaka, bez agresivnosti, pa smo kasnile na vanjski šut. A u napadu lopta je sporo išla i djevojke su više pokušavale individualno. Stalno upozoravam, ne znam koji put nam se iste pogreške ponavljaju. Dovoljno je samo usporediti naša posljednja dva remija, onaj protiv Koke, koja je daleko kvalitetniji suparnik, a protiv nje smo odigrale pravu, čvrstu utakmicu, i onda ovakvo izdanje.


U prvenstvu je ovoga vikenda zbog reprezentativne akcije stanka, a odmah nakon nje za osječke je rukometašice utakmica koja ima status majstorice - gostovanje kod Murvice. Teško je zamisliti sretan rasplet za osječki klub ako se iz Crikvenice ne donesu oba boda.
- Murvica će na domaćem terenu dati sve od sebe kako bi pokazala da nas nije slučajno pobijedila u Osijeku, za nju je ovaj susret meč-lopta da se odvoji od nas i ostane u ligi. Ima još dosta za igrati, bit će teško i neizvjesno do kraja, ali mi se moramo zamisliti nad svojom igrom ako želimo ostati u ligi. Ako ćemo igrati kao protiv Umaga, onda nemamo što tamo tražiti. No ako ćemo se posložiti i boriti, pokazati što možemo, onda ih sigurno možemo svladati - jasna je bila trenerica ŽRK Osijek. G. Roguljić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike