Osijek
EPILOG FRANCUSKIH BALKONA

Ograde se moraju vratiti pod hitno!
Objavljeno 21. ožujka, 2019.
Priča koju je otkrio Glas Slavonije, a radi se o nedostatku ogradica na francuskim balkonima na adresama Opatijska 34, 36 i 38, dobit će, čini se, svoj epilog. Naime, Bojan Bodražić, direktor Zavoda za stanovanje, koji je i upravitelj na sva tri ulaza, potvrdio nam je da je predstavnicima suvlasnika na sva tri ulaza izdao upozorenje na potrebu hitnog postavljanja zaštitne ograde!

- Nakon što mi je projektant, tvrtka DS consulting, uputila informaciju o provođenju projekta energetske obnove na sva tri ulaza, upozorio me i na to da je obnova obuhvaćala pročelje, krov i zamjenu samo stubišne vanjske stolarije. Međutim, vanjsku stolariju na stanovima, koja nije bila predmet energetske obnove zgrade, dogovarali su sami suvlasnici sukladno vlastitim željama. I tu su nastali problemi - kaže je Bodražić, dodajući da zbog te činjenice nije postojala nikakva ingerencija nadzornog inženjera i izvoditelja radova na energetskoj obnovi. Podsjetimo, skela je nakon završetka energetske obnove uklonjena, čime je postalo evidentno da u okviru projekta ogradice neće vratiti. Iako su bili dužni, suvlasnici to do danas nisu učinili, pa iako svjesni opasnosti, odnosno potencijalan pad s balkona štitili su na razne načine postavljanjem predmeta na podest ispod balkona, primjerice, sušila za rublje.

Bodražić kaže da će i u sljedećem razdoblju Zavod provjeravati u kojoj je fazi vraćanje ograde koje je obveza suvlasnika koji su mijenjali stolariju, a da pritom nisu vratili zaštitne ogradice na svojim francuskim balkonima.

- To će ići na trošak suvlasnika koji su to učinili na svoju ruku. No, ogradice moraju biti vraćene - zaključio je Bodražić.
M. Mihelić
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana