Regija
“VRHUNSKO VUKOVARSKO” NA TRŽIŠTU

Proizvodi iz Vukovara u 50 “kvadrata” trgovine koja je u Dubrovniku
Objavljeno 21. ožujka, 2019.
Bit će u Dubrovniku ponuđeno ono najbolje od Vukovara, na jednom mjestu, u prostoru u Starom gradu, uz poznati Stradun
VUKOVAR

Proizvodi 20-ak proizvođača iz Vukovara - okupljenih u zadrugu "Vrhunsko vukovarsko" - mogli bi se već u svibnju naći na policama posebne trgovine u Dubrovniku.


Taj je Vukovaru prijateljski grad, naime, prvi u Hrvatskoj u kojem će kupcima na jednom mjestu biti ponuđeni vrhunski domaći proizvodi vukovarskog kraja. Gradu Vukovaru u tu je svrhu dan prostor od 50-ak "kvadrata" u Ulici Marojice Kaboge 6 u dubrovačkoj staroj gradskoj jezgri, nedaleko od Straduna.


- Ponudit ćemo u Dubrovniku ono najbolje od Vukovara - kaže upravitelj zadruge "Vrhunsko vukovarsko", Vedran Barić, koji se upravo ovih dana vratio s hrvatskog juga.


- Bili smo u Dubrovniku na 16. Mediteranskom sajmu zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva koji se održavao na Babinu Kuku od 14. do 17. ožujka. Izložili smo naše proizvode i bio je to prvi sajam na kojem se pojavila zadruga ‘Vrhunsko vukovarsko‘ - kazuje Barić. Dodaje i kako su proizvodi iz Vukovara izazvali veliko zanimanje posjetitelja sajma.
Prostor u Starom gradu

Inače, Mediteranski sajam slovi za najveću nacionalnu manifestaciju za male i srednje poduzetnike, obrtnike i OPG-ove.


- U Dubrovniku ćemo formirati prodajno-prezentacijski prostor gdje ćemo, i kroz proizvode i kroz samo uređenje prostora, promovirati Vukovar i ono što Vukovar nudi. Bit će tamo, dakle, ono najbolje iz Vukovara - govori Vedran Barić, spominjujući i prezentaciju grada Vukovara i kao turističke destinacije. Spomenuti prostor u Starom gradu rezultat je dogovora na relaciji Dubrovnik - Vukovar, jer dva su to grada, na jugu i istoku Hrvatske, koja već godinama njeguju prijateljske veze. Barić kaže kako je prostor na prelijepoj i vrlo frekventnoj dubrovačkoj lokaciji, uz svjetski poznati Stradun, ustupljen od tamošnje zaklade "Blaga djela".


- Slijedi nam uređenje prostora, a nadamo se da će sve biti gotovo negdje u svibnju ove godine, ovisno o dinamici radova. To je za Vukovar i promociju našeg grada nevjerojatna prilika, da uopće možemo doći u Dubrovnik i na tom mjestu bogatog turizma pokaziti ono što Vukovar ima - kazuje Barić.
Pekmezi, med, sirevi....

Inače, zadruga "Vrhunsko vukovarsko", koja okuplja, zasad 20-ak proizvođača iz Vukovara i okolice, i zamišljena je na način da okupljajući autohtone i upravo za grad Vukovar prepoznatljive proizvode, pridonese uspješnijoj promociji Vukovara i plasira te proizvode – s oznakom kvalitete “Vrhunsko vukovarsko” – na lokalnom, ali i tržištu cijele Hrvatske.


- Važno nam je da, uz prostor koji nam je ustupljen i preko Mediteranskog sajma, stupimo u kontakt s hotelima i restoranima koji bi mogli svojim gostima nuditi kvalitetne proizvode iz Vukovara. Neke razgovore već smo obavili jer, primjerice, jedan je restoran iz Dubrovnika pokazao interes za naš kozji sir - govori upravitelj zadruge "Vrhunsko vukovarsko". Valja reći i da je, prema Bariću, trenutačno u ponudi zadruge cijeli niz domaćih, vukovarskih proizvoda - med i razni proizvodi od meda, medenjaci i praline, pekmezi i džemovi, suhomesnati proizvodi, razni sirevi, aronija, vina, rakije i likeri, suncokretova ulja, brašno... U paletu vrhunskih proizvoda bit će dakako, uključeni i suveniri iz Vukovara.
- U planu je i širiti vukovarsku ponudu dodatnim proizvodima jer Vukovar doista, kada su u pitanju kvalitetni proizvodi, ima puno toga ponuditi i domaćim kupcima u Hrvatskoj kao i turistima. U tom smislu radimo i na unaprjeđivanju postojećih proizvoda, kao i poticanju novih jer cilj je, dakle, stvoriti kvalitetu i prepoznatljvost proizvoda iz Vukovara - zaključio je.


Sanja Butigan
OZNAKA KVALITETE “VRHUNSKO VUKOVARSKO”
Zadruga “Vrhunsko vukovarsko” pokrenuta je na inicijativu Grada Vukovara i osnovana u rujnu 2018., a predstavlja iskorak k bržem oživljavanju gospodarstva. U tom kontekstu, Zadruga trenutačno radi i na akviziciji zadrugara, provode se analize kvalitete proizvoda, osmišljava unaprjeđenje pojedinih proizvoda bilo da je riječ o kvaliteti ili vizualnom identitetu, kao i brend-strategija proizvoda uz, dakako, njihov plasman na tržište. Važan segment jest i emotivno povezivanje kupca s proizvodima iz hrvatskog grada Vukovara. K tome, donesen je nedavno i pravilnik za dodjelu oznake “Vrhunsko vukovarsko”.
MED I PEKMEZI
Krećemo s Dubrovnikom i tek nam predstoji da vidimo rezultate, no nastavljamo raditi s upoznavanjem tržišta cijele RH s proizvodima “Vruhunsko vukovarsko” - kazuje Vedran Barić. U Dubrovniku su već do sada visoko kotirali med s aronijom ili đumbirom, domaći pekmezi...
Ova zadruga okuplja autohtone i za grad Vukovar vrlo prepoznatljive proizvode, i to s oznakom kvalitete
Možda ste propustili...

SPORAZUM BEZ POTPISA NAČELNIKA OPĆINE ČEMINAC

Ostaje li Baranja bez brzog interneta?

O POMOĆI STRADALIMA OD TUČE NA ŽUPANIJSKOJ SKUPŠTINI

Matić: Osiguranje njiva učinkovitije je od raketa

NA MOSTU NA BOSUTU OTVORENA CESTA OTOK - SLAKOVCI

Završena Šokačka magistrala

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U OPĆINAMA BILJE I KNEŽEVI VINOGRADI NEZADOVOLJNI POŠTOM

Poštanske pošiljke kasne po nekoliko dana i često stižu na pogrešne adrese

2

DODIJELJENO JOŠ ŠEST STANOVA U DRŽAVNOM VLASNIŠTVU

Osim pripadnika Hrvatske vojske, stanove dobili deficitarni kadrovi

3

VELIKO NEVRIJEME NA SLATINSKOM PODRUČJU

U deset minuta tuča veličine oraha obrala duhan, pšenicu i kukuruz